08 Ağustos 2011 01:55

Can Yücel Sığacık’ta

TİYATRO Simurg “Sözcükler Can Yücel’i Özler” adlı oyununu bir kez daha Ege’ye taşıyor.İlki geçtiğimiz yıl Türkiye Tiyatrolar Birliği buluşmasında gerçekleşen Seferihisar Tiyatro Festivali’nin bu yıl ikincisi gerçekleşiyor. Sığacık’ta tarihi kalede gerçekleşecek festivale Tiyatro Simurg

Can Yücel Sığacık’ta
Paylaş

TİYATRO Simurg “Sözcükler Can Yücel’i Özler” adlı oyununu bir kez daha Ege’ye taşıyor.

İlki geçtiğimiz yıl Türkiye Tiyatrolar Birliği buluşmasında gerçekleşen Seferihisar Tiyatro Festivali’nin bu yıl ikincisi gerçekleşiyor. Sığacık’ta tarihi kalede gerçekleşecek festivale Tiyatro Simurg, Mehmet Esatoğlu’nun yazıp yönettiği “Sözcükler Can Yücel’i Özler” adlı oyunuyla katılıyor.

Oyun ülkemizin Nasreddin Hoca, Şair Eşref, Neyzen Tevfik, Bal Mahmut geleneğinden bir yazarını, şairini konu alıyor. Sanatçının yaşamının önemli bir süresini geçirdiği İstanbul’un Kuzguncuk’undan başlayan sahne yolculuğu son noktayı koyduğu Datça’ya kadar uzanıyor.

Bilgesu Ataman ve Mehmet Esatoğlu’nun sergiledikleri oyunun ışık ve efektini Hamit Demir, Fecri Taşdemir ve Emre Roni Işık hazırladı. Oyun 19 Ağustos 21.00’de Sığacık’ta kalede perde açacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Athena’nın başı bulundu

SONRAKİ HABER

Suriye’de tanklar Deir Er Zor’a da girdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...