20 Mayıs 2015 16:50

Adana Savcılığı Erdoğan'ı yalanladı: Tespit edilen herhangi bir zanlı yok!

Bosna Hersek'te bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın HDP Mersin ve Adana binalarına yönelik yapılan saldırılarla ilgili bir zanlının tespit edildiği yönündeki açıklamaları, Adana Savcılığı tarafından yalanlandı.Soruşturmayı yürüten savcı ile görüşen HDP heyeti, savcının şu ana kadar ellerinde herhangi bir zanlının olmadığı bilgisini verdiğini söyledi.

Paylaş

Adana ve Mersin'de HDP binalarına yapılan saldırıyla ilgili, HDP Adana il Eşbaşkanı Meral Tatar ve HDP Hukuk Komisyonu üyesi Av. Yasemin Dora Şeker, Adana Cumhuriyet Savcısı Atilla Rahimi ile makamında görüştü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Adana ve Mersin'de HDP binalarına yapılan saldırıyla ilgili olarak İçişleri Bakanlığı'nın bir kişiyi 'zanlı' olarak tespit ettiği yönündeki açıklamaları ise savcılık tarafından yalanlandı.

Soruşturmayı yürüten savcı ile 15 dakika görüştüklerini belirten HDP Hukuk Komisyonu üyesi Av. Yasemin Dora Şeker, soruşturma sürdüğü için şu an resmi bir açıklama yapamayacağını belirten savcının kendilerine, 'Elimizde, tespit edilen herhangi bir zanlı henüz yok. Bombanın türü konusunda da bir netlik yok. Bir gelişme olursa sizi bilgilendireceğiz' dediğini aktardı. Şeker, saldırılarda C4 ve TNT patlayıcılarının kullanıldığı yönündeki haberlerin de şu an için gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

Parti binalarına yerleştirilen bombanın zaman ayarlı bir bomba olduğunu bildiklerini, 'bombanın türü' konusunda kimi ajanslarda çıkan haberlerin gerçek dışı olduğunu kaydeden HDP Adana il Eşbaşkanı Meral Tatar ise, “ Bu haberleri servis edenler, haber kaynaklarını açıklasınlar da bizler de bunu öğrenelim” diye konuştu.Tatar, savcı ile yaptıkları görüşmede, savcının kendilerine ellerinde somut bilgi olmadığını, polisin delilleri topladığını, delillerin kriminal incelemesi sürdüğü için kendilerine bilgi akışı olmadığını, herhangi bir gelişme olursa kendilerini bilgilendireceklerini söylediğini belirtti. (Adana/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Danone işçilerinden metal işçilerine destek

SONRAKİ HABER

Metal işçileri, 'Direnişe devam' dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...