08 Ağustos 2011 01:50

Engelli gençlerin müziği Galatayı coşturdu

Venezuela’da yoksul çocuk ve gençleri klasik müzik eğitimi ile buluşturma projesi olan ve bugün 350 bin çocuğun eğitim gördüğü El Sistema’da yetişen en yetenekli 240 müzisyenin bir araya geldiği Simon Bolivar Senfoni Orkestrasının yan etkinlikleri önceki gün başladı.Engelli ve sosyal dezavantajlı gen&ccedi

Engelli gençlerin müziği  Galatayı coşturdu
Paylaş

Engelli ve sosyal dezavantajlı gençlerden oluşan “Social İnclusion Band” dün Galata Meydanında sahne aldı. Beyoğlu Belediyesi Gençlik Orkestrasının konseriyle başlayan etkinliği yüzler kişi izledi.

Gençlik orkestrasının ardından ise engelli ve sosyal dezavantajlı gençlerin sosyalleşmesi amacıyla çeşitli engelleri bulunan gençlerin oluşturduğu “Social İnclusion Band” konser verdi. Kendi albümlerinden ve dünyaca ünlü şarkılardan oluşan repertuarları büyük alkış alan gençlerin ardından meydana kurulan dev ekranda Venezuela Simon Bolivar Senfoni Orkestrasının da içinde bulunduğu “‘El Sistema” projesini anlatan “Tocar y Luchar/Çalmak ve Mücadele Etmek” belgeselinin gösterimi yapıldı.

İstanbul Kültür Sanat Vakfının (İKSV) davetiyle ilk kez Türkiye’ye gelen genç şef Gustavo Dudamel yönetimindeki Simón Bolívar Senfoni Orkestrası  organizyonu ile bugün ve yarın İstanbul Haliç Kongre Merkezinde iki büyük konser verecek.
Düşler Akademisi, Sulukule Çocuk Sanat Atölyeleri, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı gibi kuruluşların aracılığıyla belirlenecek 5, 10, 20 veya 100 çocuğu üretsiz olarak bu konserle buluşturmak için bağış yapmak isteyenler ise ayrıntılı bilgi için [email protected] adresinden veya (212) 334 07 94 numaralı telefondan Vakfa ulaşarak desteğini sunabilir. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

EMEP’li kadınlar şiddete karşı mahalle mahalle dolaşacak

SONRAKİ HABER

‘Meslekten men’ Yargıtay’da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...