20 Mayıs 2015 12:21

HDP’den askere suçüstü

Paylaş

Erzurum’un Hınıs ilçesi kırsalında asılı bulunan HDP bayrağını indiren askerler, bölgedeki karayolunda seyir halinde olan HDP’lilerce yakalandı. Askerler, silah doğrultarak HDP’lileri tehdit etti. 

Hınıs’ta DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek’in katıldığı mitingin ardından Akören köyü Ambarcı Karayolu üzerinde bir ağaca asılı olan HDP bayrağını indirmek isteyen askerlere HDP Van Milletvekilli adayları Seher Akçınar Bayar ve yurttaşlar tepki gösterdi. Bazı askerler yurttaşlara silah doğrultarak, ‘sıkarım’ diyerek tehdit etti. Üsteğmen ise ‘Görüntüleri gözümün önünde silin. Bizde bayrağı indirdiğimiz yere dikelim” dedi.

Askerin ve polisin provokasyon peşinde olduğunu söyleyen Bayar yaşananları şu sözlerle anlattı; “Hınıs mitingimizin ardından yol üzerinde bir grup askerin yol kenarında bir ağacın üzerine asılı olan HDP bayrağını indirdiğini gördük. İnip müdahale ettik. Üsteğmen Cengiz adında askerle konuştuk. Ellerinde silah bulunan bazı askerler silahlarını kaldırarak ‘sıkarım’ şeklinde tehditte bulundu.”

Bayar, askerin kendilerine, “üzerimde bu üniforma var. Rütbem gereği ben bu konuşmayı yapıyorum ve halkın iradesini tanımıyorum” dediğini belirterek, “Elimizde görüntüler var. Parti olarak ne gerekiyorsa yapacağız” dedi. Askerlerin görüntülerinin silinmesindeki ısrarının hukuksuzluklarının üstünü örtmek için olduğunu söyleyen Bayar, “Basının görüntü almasını engellediler. Basına ve görüntü almaya çalışan arkadaşlarımıza tehditler savurdular. Yaptıkları hukuksuz müdahalenin kayda alınmasını istemediler ve ‘Bizlere, ‘siz basına söyleyin görüntüleri silsinler ben de bayrağı indirdiğim yere tekrar koyayım’ dedi. İndirdikleri bayrağımızı asmadılar, biz de ellerinden aldık ve yolumuza devam ettik” şeklinde konuştu. (Erzurum/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Ezilenler için Biz’ler Meclise

SONRAKİ HABER

İzmir'de yarım saat fındık büyüklüğünde dolu yağdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa