20 Mayıs 2015 12:06

Kamp Armen’e çocuklarıyla geldiler

Paylaş

İstanbul Tuzla’da bir dönem Ermeni çocuklarına ev sahipliği yapan Kamp Armen’in yıkılıp yerine villa yapılacağının öğrenilmesi üzerine başlayan direnişe, Esenyalı Kadın Dayanışması ve Esenyalı Gençlik Kültür Evi destek verdi. Kadınlar, çocuklarıyla birlikte kampa geldiler. 

Kamp Armen’e gelen Esenyalı Kadın Dayanışma Derneğinden kadınlar ve çocuklar “Kamp Armen yıkılmasın çocuklar evsiz kalmasın” yazılı döviz açtı. Dernek üyesi kadınlardan Gürcü; “Yetimhanenin tarihini dinlediğimde hüzünlendim. Çocuklar bahçede oynuyor ya, gözümde geçmiş canlandı” dedi. 

İki çocuğu ile beraber gelen Nigar da, “Tuzla’ya gelip gidiyorum ama bu yetimhanenin varlığından haberim bile yoktu. Buradaki dayanışmanın bu yıkımı durduracak olacağına inancım arttı” dedi. 

Esenyalı Gençlik Kültür Evi’nden Berfin de; “Kamp Armen'i yapımında çocukların emeklerinin olduğunu, her çocuğun diktiği bir ağaca adlarını verdiğini, ama bugün bu ağaçların kimler tarafından dikildiğini bilmiyoruz. Bu da beni hüzünlendirdi” diye konuştu. (İstanbul/ENRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

'Erdoğan, mağdur edebiyatı yapıyor'

SONRAKİ HABER

Davutoğlu: HDP toplumu kutuplaştırıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...