20 Mayıs 2015 08:23

Petrol İş Aliağa'dan metal işçilerine destek açıklaması

Paylaş

Petrol-iş Sendikası Genel Mali Sekreteri İbrahim Doğangül ve Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, Petkim'de sabah giren vardiyadaki işçilere Bursa'da devam eden metal işçilerini direnişiyle ilgili açıklama yaptı. 

'SENDİKALAR İÇİN ÖRNEK OLDULAR'

Bursa’da Renault, Tofaş,Çoşkunöz ve Mako başta olmak üzere çok sayıda metal fabrikasında işçilerin sürdürdüğü direnişi Petrol-İş olarak selamlayarak başlayan Genel Mali Sekreter İbrahim Doğangül “Yaklaşık 14 bin işçi düşük ücretlerinin bir an önce düzeltilmesi ve sendikaların birer işçi örgütü olduğunu hatırlamaları için büyük bir mücadele örneği veriyorlar. Metal işçileri haklı mücadelelerinde başarıya ulaşırlarsa sadece onlar değil hepimiz kazanacak ve işçi sınıfı adına büyük bir kazanım olacaktır. Bizde buradan tüm metal işçilerine selam olsun diyoruz ve haklı mücadelelerinde yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz” dedi.

'DİRENENLERİN YANINDAYIZ'
 

Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay  da yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek şunları söyledi "Direnen dostlarımızın yanındayız. Bizler Reno, Tofaş, Çoşkunöz, Ford Otosan gibi fabrikalarda işçi arkadaşlarımızın hak arama eylemlerini destekliyoruz. Elimizden ne gelirse yapmaya hazırız” (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Küçükçekmece Emek Gençliği’nden direnişteki metal işçilerine destek

SONRAKİ HABER

Bursa’da tüm işçilerin gözü metal direnişinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa