20 Mayıs 2015 07:57

Metal direnişiyle ilgili afişe yasaklama ve para cezası

Paylaş

Aydın’da polis Bursa’da devam eden metal işçilerinin mücadelesine destek vermek amacıyla yapılan afişleri yasak olduğunu öne sürerek para cezası kesti. 

Emek Gençliği üyelerinin Bursa’da devam eden metal işçilerinin mücadelesini duyurmak ve desteklemek için yaptıkları afiş izin alınmadığı öne sürülerek yasaklandı ve para cezası kesildi. Üzerinde “Metal İşçisi Yalnız Değildir”, “Metal İşçisi Kazanırsa Hepimiz Kazanacağız” yazılı afişlerin izin alınmadan yapıldığı gerekçe gösteren polis 2 kişiye 416 TL para cezası kesti. 

Emek Gençliği tarafından yapılan açıklamada Aydın’da polisin keyfi uygulamalarının son örneğinin yapılan afişlere kesilen cezalar olarak karşılarına çıktığı belirtilerek; “2 hafta önce bir arkadaşımıza bildiri dağıttığı için 208 lira para cezası kesildi, bugün ise insanca çalışmak ve insanca yaşamak için onurlu bir mücadele veren metal işçilerinin mücadelesinin duyurulması engellenmek isteniyor. Son dönemlerde Aydın’da polisin keyfi uygulamalarının artmış olduğunu görüyoruz, afişlerin yasak olduğunu söyleyerek verilen para cezası bu keyfi uygulamalarının devamıdır” denildi. (Aydın/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

İspiriz'de yurttaşlara müdahale: 1 yaralı, 13 gözaltı

SONRAKİ HABER

Küçükçekmece Emek Gençliği’nden direnişteki metal işçilerine destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...