20 Mayıs 2015 07:28

İspiriz'de yurttaşlara müdahale: 1 yaralı, 13 gözaltı

Yüksekova'nın İspiriz dağlarında başlatılan operasyona karşı bölgeye akın eden halka askerlerin müdahalesi sonucu bir yurttaş başına gaz bombası kapsülü isabet etmesi sonucu yaralandı, 13 kişi ise gözaltına alındı. Askerlerin çok sayıda katırı da öldürdüğü bildiriliyor.

Paylaş

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki İspiriz dağlarında yüzlerce özel harekat timinin helikopter destekli başlattığı operasyon sürüyor. Operasyona karşı çevre köylerin yanı sıra Yüksekova ve Şemdinli'den aralarında HDP Hakkari Milletvekili adayı Abdullah Zeydan, HDP ve DBP yöneticilerinin de bulunduğu çok sayıda kişi İspiriz'e tırmandı. Zirveye çıkmaya çalışan yurttaşlara, burada konuşlanan askerler tarafından gaz bombaları ile müdahale edildi. İlk müdahalede başına gaz bombası kapsülü isabet eden Levent Dere isimli yurttaş yaralandı. Dere, yurttaşlar tarafından dağdan aşağı indirilerek araçla Yüksekova'ya götürüldü.

13 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Müdahalede dağa yakın noktadaki Dedeler köyünde Ferit Dere, Ercan Dere, Ayhan Dere, Özkan Dere, Reber Dere, Şerif Töregül, Umut Töregül, Fırat Töregül, Abdullah Zengin, A.Kerim Zengin, Maruf Demir, Yakup Demir ve Azad Derinsu adlı yurttaşlar gözaltına alındı.

ASKER GAZ BOMBASI ATIYOR

Yaklaşık bin kişi dağın zirvesine yaklaşırken, askerler aralıksız gaz bombası kullanıyor. Bölgede askerler bir kamyoneti ateşe verirken, dağın eteklerine de askeri birlikler sevk edildi. Askeri operasyon bu bölgeden, Şemdinli'ye bağlı Tuyi ve Nordeş'e bölgelerine kaydı. Şemdinli halkının da bu bölgeye akın ettiği bildirildi. 

Dağa çıkan halk, askerlerin çok sayıda katırı da katlettiğini bildirdi. Bölge halkı, operasyonun kaçakçılığı önleme bahanesi ile HPG'nin denetimindeki alanlara dönük olduğunu dile getirdi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Brezilyalı işçilerden metal işçilerine selam!

SONRAKİ HABER

Metal direnişiyle ilgili afişe yasaklama ve para cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...