20 Mayıs 2015 05:57

Bulanık ve Yüksekova'da askeri operasyon

Paylaş

Yüksekova'nın İspiriz dağlarında çok sayıda askerin katılımıyla operasyon başlatıldığı ileri sürülürken, Bulanık'ta ise Çataklı köyünde askeri operasyon başlatıldığı bildirildi.

Muş'un Bulanık ilçesine bağlı Çataklı köyü kırsalında çok sayıda askerin katılımıyla askeri operasyon başlatıldığı bildirildi. Onlarca zırhlı araçla bölgeye sevk edilen yüzlerce askerin operasyona katıldığı öğrenilirken, köylülerin operasyon nedeniyle tedirgin olduğu bildirildi. Köy çevresini ablukaya alan askerlerin pusuya yattığı ileri sürülürken, yoğun önlemlerin alındığı ilçede ise, birçok noktada polisler konumlandırıldı, ilçe giriş ve çıkışlarında arama noktası oluşturuldu. 

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde ise İspiriz Dağları'na dönük geniş kapsamlı operasyon başlatıldığı iddia edildi. Kuçe köyüne askeri araçlardan çok sayıda özel birliğin gönderildiği, Tılorane Serê ve İspiriz dağlarına ise asker indirildiği bildirildi. Yerel kaynaklar, dağlarda kaçakçıların olduğunu ileri sürerken, bölgenin tamamen asker kuşatması altında olduğunu aktardı. Öte yandan çevre köylerde yaşayanların operasyon alanına doğru yola çıktığı öğrenildi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

HDP'yi 24 saat izleyen polis saldırganları neden ortaya çıkarmıyor?

SONRAKİ HABER

YPG, Abdulaziz dağını IŞİD'den tamamen temizledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...