20 Mayıs 2015 05:48

Rojavalı yurttaşa 'PKK'lisin, Kürtsün' dayağı

Ankara'da, bir arkadaşını ziyaret etmek üzere çalıştığı kafeye giden İdris Muhammed isimli bir Rojavalı, kafede çalışan başka bir çalışan tarafından 'PKK'lisin, Kürtsün' denilerek ırkçı saldırıya maruz kaldı.

Paylaş

Rojava'nın Efrin kentinden 2 hafta önce çalışmak için Ankara'ya gelen İdris Muhammed, Kurtuluş semtinde bulunan Kadıköy Kafesi isimli kafede çalışan bir arkadaşını ziyaret etmek üzere dün akşam saatlerinde gittiği kafede ırkçı saldırıya maruz kaldı. Kafede şef olarak çalışan Mustafa adındaki kişi, Muhammed'e 'PKK'lisin, Kürtsün' deyip, diye saldırıda bulundu. Saldırıya uğrayan Muhammed, "Mustafa bana bıçakla saldıracaktı. Ben kaçak olduğum için olay yerinden kaçmak zorunda kaldım. Kendimi zor kurtardım" dedi. Ankara'da zor şartlarda iş bulduğunu ve çalışmak zorunda olduğunu belirten Muhammed, böyle çirkin bir saldırıya uğradığı için büyük bir üzüntü duyduğunu belirtti.

Kafede oturduğu sırada kafede şef olarak çalışan Mustafa adındaki kişinin yanına gelip, "Sen Rojava'lı mısin? Sen PKK'li misin?' diye sorduğuğunu aktaran Muhammed, yöneltilen bu sorular üzerine kendisinin de "Evet Rojavalıyım" der demez saldırıya uğradığını ifade etti.

Yüzüne yumruk atılıp, bıçakla üzerine gelinmesi üzerine kendisini kafeden dışarı atan Rojavalı Muhammed, arkasından kendisine, ailesine küfürler edilirken bölgeden kaçarak uzaklaştı. Muhammed, maruz kaldığı saldırıya rağmen, polisten de şiddet görebileceği korkusu ile şikayetçi bile olmadı. (Ankara/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Gaz bombası fişeği ile yaralanan 2 yaşındaki bebeğin durumu iyi

SONRAKİ HABER

HDP'yi 24 saat izleyen polis saldırganları neden ortaya çıkarmıyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa