19 Mayıs 2015 14:04

Vahdet hedef göstermeye devam ediyor

Paylaş

Faruk AYYILDIZ
İstanbul

Sosyoloji Mezunları Derneğinin (SOMDER) düzenlediği ‘Küresel Kapitalizm Karşısında Yerel Kültür ve Halklar’ Sempozyumu’nun 21-22 Mayıs tarihlerinde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sedad Hakkı Eldem Oditoryumunda gerçekleştirilmesi planlanıyordu. Ancak gerici Vahdet gazetesi sempozyumu hedef göstermiş bunun üzerine üniversite sempozyum için salon vermekten vazgeçmişti. Devamında SOMDER farklı salon arayışına girmiş ve sempozyumun Mimarlar Odasında yapılacağı duyurulmuştu. Vahdet yine boş durmadı ve sempozyum ile birlikte Mimarlar Odasını da hedef gösterdi. Sempozyumun ‘İslam karşıtı’ olduğunu iddia eden Vahdet, özellikle Sempozyum’a konuşmacı olarak katılanları hedef gösteriyor. Gazetemize konuşan ve Vahdet’in hedef gösteren yayın çizgisini kınayan SOMDER Başkan Yardımcısı Özgür Aktükün, “Uluslararası bir sempozyum düzenliyoruz. Vahdet gazetesi ısrarla sempozyumun katılımcıları üzerinden hedef göstermeyi sürdürüyor” dedi. 

KONUŞMACILAR ÜZERİNDEN HEDEF GÖSTERİLİYOR

Vahdet’in yabancı katılımcıların yanında özellikle HDP Ankara Milletvekili Adayı ve Yazar Aydın Çubukçu üzerinden sempozyumu hedef gösterdiğini ifade eden Aktükün, “Vahdet’in ilk haberinin ardından üniversite salonu iptal etmişti. Şimdi ikinci bir haber yaptılar ve Mimarlar Odası hedef gösteriliyor” sözlerini kullandı. 2 gün sürecek sempozyumda birçok dünya sorununun tartışılacağını kaydeden Aktükün, “SOMDER olarak her inanca, dine eşit mesafedeyiz. Bizim bir etkinliğimiz üzerinden dinlere, kimliklere yönelik bir saygısızlık olması mümkün değil” dedi. Vahdet’i de eleştiren Aktükün, “Derneğimizi bilmeden, araştırmadan bu tarz habercilik yapmalarını kınıyoruz” sözlerini kullandı.  

MİMARLAR ODASI DA HEDEFTE

Vahdet geçtiğimiz günlerde yaptığı ikinci haberde ‘bölücülük inatlaşması’ başlığını kullanmış ve Mimarlar Odasının salon tahsis etmesini hedef göstermişti. Sempozyumun ‘islam düşmanı’ ve ‘bölücü’ olduğunu iddia eden gerici Vahdet haberinde şu ifadeleri kullandı: “Türklerin, Ermeni ve Kürtlere soykırım uyguladığı yönünde sözde ‘bilimsel’ safsataların gündeme getirileceği ve Müslümanlara kin kusulacak Sempozyum, kendilerini ‘kamu ve toplum yararına çalışan Anayasal bir meslek kuruluşu’ olarak niteleyen Mimarlar Odası İstanbul Şubesi’nin Karaköy’deki konferans salonunda gerçekleştirilecek.”

ÖNCEKİ HABER

Afganistan’da linci izleyen polise 1 yıl hapis

SONRAKİ HABER

Demirtaş'tan Mutlu Kaya'nın ailesine 'geçmiş olsun' telefonu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...