19 Mayıs 2015 14:21

Afganistan’da linci izleyen polise 1 yıl hapis

Paylaş

Afganistan’da 27 yaşındaki Ferhunde’nin Kur’an yaktığı iddiasıyla linç edilerek öldürülmesiyle ilgili davada 11 polise 1 yıl hapis cezası verildi. Cinayetle ilgili aralarında 19 polisin de olduğu 49 kişi yargılanıyordu. 
Afganistan’ın başkenti Kabil’de Ferhunde isimli 27 yaşındaki kadının Kur’an yaktığı iddiasıyla linç edilerek öldürülmesiyle ilgili davada yargılanan 11 polis 1’er yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sekiz polis ise serbest bırakıldı.

Daha önce görülen duruşmada ise olaya karışan dört erkeğe idam cezası verilmişti.

Cinayetle ilgili aralarında 19 polisin de olduğu 49 kişi yargılanıyordu.

Genç kadın, 19 Mart’ta polislerin gözü önünde taşlar ve sopalarla dövülüp bir evin çatısından yere atılmıştı. Daha sonra üzerinden arabayla geçilen kadının cesedi yakılarak Kâbil Nehri’ne atılmıştı. Cenaze, adetlerin aksine kadınların omuzlarında taşınarak defnedilmişti.

Devlet başkanlığı seviyesinde başlatılan soruşturmada Ferhunde’nin Kur’an’a zarar vermediği belirtilmişti. İçişleri Bakanlığı da 27 yaşındaki kadının masum olduğunu açıklamıştı. Olay, başkent Kâbil’de çoğunluğu kadın yüzlerce kişi tarafından “Cehaletiniz batsın” ve “Ferhunde için adalet istiyoruz” yazılı pankartlarla protesto edilmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Şii milisler ilerliyor halk IŞİD’den kaçıyor

SONRAKİ HABER

Vahdet hedef göstermeye devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...