19 Mayıs 2015 13:49

Metal direnişine İzmir’den selam

Paylaş

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan İzmir’de HDP adayları ile beraber  İzmir Gaziemir'de işçilerle buluştu ve hep beraber metal işçilerine selam gönderdiler.

DERİTEKS’e üye oldukları için işten atılan ve 53 gündür Gaziemir Serbest Bölge önünde direnişte olan SF Deri işçilerini Gürkan’la birlikte, HDP 2. Bölge Milletvekili Adayları Zeki Gül, Eylem Yıldız ve Özer Akdemir de ziyaret etti.  

Ziyarette DERİTEKS İzmir Şube Başkanı Makum Alagöz, direnişleri ile ilgili bilgi verdi. Selma Gürkan ise “Herhangi bir fabrikada bir işçi direnişi varsa o sadece orada bulunan işçilerin direnişi değildir. Buradaki herhangi bir kazanım da otomatik olarak Türkiye işçi sınıfının kazanımı olacaktır” dedi. 

RENAULT VE TOFAŞ DİRENİŞİ

Renault ve TOFAŞ başta olmak üzere metal işçilerinin “satış sözleşmesi”ne karşı fiili direniş hakkını kullandığını hatırlatan Gürkan, bugün AKP Hükümetinin geniş emekçi kesiminden oy almış olsa da sermaye düzeninin bekçiliğini yaptığını ifade etti. HDP 2. Bölge Milletvekili adaylarından Zeki Gül de, “Sorunlarımızı ayrıştırmak istiyorlar ama biz sorunların kaynağının aynı olduğunu biliyoruz. Değiştirmek için birlikte mücadele edeceğiz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Karanlık güçler AKP için ‘süper’ çalışıyor!

SONRAKİ HABER

Yazarlar Sendikası, Somalı çocuklara kitap taşıdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa