19 Mayıs 2015 13:46

Karanlık güçler AKP için ‘süper’ çalışıyor!

HDP’nin Adana ve Mersin il binalarına yönelik bombalı saldırılar, Van’da Demokrasi Platformu Bileşenleri öncülüğünde yapılan yürüyüşle protesto edildi.

Paylaş

KESK Van Şubesi önünde bir araya gelen aralarında HDP, DBP ve EMEP il yöneticilerinin yanı sıra çok sayda kurum temsilcilerinin de bulunduğu kitle ‘seni başkan yaptırmayacağız’, ‘HDP’ye uzanan eller kırılsın’ sloganlarıyla Feqiye Teyran Parkı’na yürüdü. Burada konuşan SES Van Şube Eş Başkanı Kezban Karakuş, “Siyasi iktidar seçimlere gölge düşüren söylem ve uygulamalardan vazgeçmelidir” dedi.

SALDIRIYA DAVETİYE ÇIKARDILAR

AKP iktidarının söylemlerini eleştiren Karakuş, karanlık güçlerin AKP için her türlü çalışmayı yaptığını söyledi. Ağrı provokasyonunu hatırlatan Karakuş, “7 Haziran seçimlerine sayılı günler kala art arda gelişen saldırılar, provokasyonlar ve hükümetin geliştirdiği gergin ortam halkın özgür iradesinin sandıklara ne kadar yansıyacağı noktasında soru işaretlerine ve kaygılara neden olmaktadır. İktidarın seçim stratejisinin gerilim, kutuplaşma stratejisini de aştığı, daha da tehlikeli bir gidişatın önünün açılmaya çalışıldığı gün geçtikçe netleşiyor. Ağrı provokasyonu ellerinde patlayınca aynı amacın farklı provokasyonlarla devam ettirilmesi kararı alındığı anlaşılmaktadır” dedi. Başta, ‘Baraj altında kalsa süper olur’ söylemi olmak üzere hükümet yetkililerinin hedef gösteren açıklamalarının saldırıya adeta davetiye çıkardığını söyleyen Karakuş, “Karanlık güçler AKP için ‘süper’ olacak sonuçlar için her türlü çalışmayı yapmaktadır” dedi. 
 Adana ve Mersin’de HDP’ye yönelik saldırıların 1990’lı yıllarda devreye sokulan kontrgerilla saldırılarının kopyası gibi olduğunu belirten Karakuş, “OHAL’i kaldırıp faili meçhul saldırıları sonlandırdığını iddia eden AKP, bir yandan fiili OHAL uygularken bir yandan da bu tür saldırılara zemin hazırlamıştır. Son gümlerde yaşananlar açıkça belli bir odaktan planlı ve ayarlı bir stratejinin uygulandığını gösteriyor. Tek partiye ve tek adama dayalı başkanlık sisteminin getirilmesi, faşizmin kurumsallaştırması özleminin sonuçları olduğuna inandığımız provokasyonlar açığa çıkarılmadığı sürece tüm sonuçlarıyla birlikte bundan AKP iktidarı sorumlu olacaktır” şeklinde konuştu.

AKP SORUMLULUKTAN KAÇAMAZ

Karakuş, “Adana ve Mersin’de HDP’ye yapılan ancak özünde barışa, kardeşliğe ve bir arada yaşama iradesine yönelik olan saldırıları lanetliyoruz. Siyasi iktidar gayri ciddi açıklamalarla sorumluluktan kaçamaz. Seçim güvenliğini ve geleceğimizi tehdit eden bu tür saldırılar derhal durdurulmalıdır. Siyasi iktidar seçimlere gölge düşüren söylem ve uygulamalardan vazgeçmelidir. Türkiye’deki tüm halklar ve tüm siyasi partileri sağduyuya davet ediyoruz” şeklinde konuştu. (Van/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

‘Saldırılara cevabı 7 Haziran’da vereceğiz’

SONRAKİ HABER

Metal direnişine İzmir’den selam

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...