19 Mayıs 2015 12:54

19 Mayıs törenlerle kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dün tüm yurtta gerçekleşen törenlerle kutlandı.

Paylaş

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dün tüm yurtta gerçekleşen törenlerle kutlandı.

İstanbul’da İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda resmi tören düzenlendi. Törende İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç Cumhuriyet Anıtı’na çelenk koydu. Tören tamamlandıktan sonra CHP, DSP ve Atatürk Vakfı anıta çelenk koydu.  Ankara’da da Anıtkabir’de düzenlenen törende Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, çeşitli okullar ve spor kulüplerinden gelen öğrenciler, Aslanlıyol’da yürüdü. Daha sonra Atatürk’ün mozolesine çelenk konuldu. Ordu’da da  kutlamalar  Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı. Kutlamalar  Cumhuriyet Meydanı’nda halk oyunları ekiplerinin gösterileri ve  müzik dinletisiyle devam etti.  19 Mayıs  İzmir’de de coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Meydanındaki törende step, aletli cimnastik ve Roman Ateşi ile Balkan halk dansları topluluğunun dans gösterileri ilgiyle izlendi. 

ALTERNATİF TÖRENLER

19 Mayıs nedeniyle kimi yerde resmi törenlere alternatif törenler yapıldı. Uşak’ta  Cumhuriyet Halk Partisi Uşak İl Başkanlığı, Eğitim Sen ve Atatürkçü Düşünce Derneği Uşak Şubesi alternatif kutlama yaptı. Resmi törenden 1 saat sonra aynı meydanda toplanan kitle, Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Çanakkale’de de 19 Mayıs Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen resmi törenle kutlandı. Törenin ardından Cumhuriyet Meydanı’na gelen CHP il yöneticileri, CHP Çanakkale milletvekilleri Ali Sarıbaş, Serdar Soydan ve partililer Atatürk Anıtı’na alternatif çelenk bıraktı. CHP’nin ardından bu defa MHP il yöneticileri Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.

AKP’li BAŞKAN REKLAM YAPTI

Antalya’da Cumhuriyet Meydanı’ndaki resmi kutlamalara ise Büyükşehir Belediyesi tarafından gençlere dağıtılan ve üzerinde  ‘Menderes Türel Antalya’ya iyi gelecek’ yazılı tişörtlere tepkiler damgasını vurdu. Bazı öğrenciler bu yazının olduğu tişörtlerin dağıtılmasını eleştirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise yazıyı “İçinde hiçbir siyasi mesaj içermeyen, geleceğe umutla bakan bir slogan” sözleriyle savundu.

 

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Nasıl olsa konacak bir yer buluruz’

SONRAKİ HABER

Taner Yelkenci Sempozyumu başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...