19 Mayıs 2015 10:09

AKP'nin seçim çalışmasını Şırnak Valisi yürütüyor

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde halk AKP'li adaylara ilgi göstermezken, AKP'lilerin seçim çalışmalarını Şırnak Valisi'nin katılımıyla yürütmesi ise ilçede tepkilere neden oldu.

Paylaş

7 Haziran seçimlerine sayılı günler kala Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde halkın ilgi göstermemesinden dolayı seçim çalışması yapamayan AKP'li adaylar, seçim çalışmalarını Şırnak Valisi ile birlikte yürütüyor. Şırnak Valisi Ali İhsan Su'nun, yanına İl Jandarma Alay Komutanı Mustafa Sakaoğlu, İl Emniyet Müdürü Celal Sel'i de alarak AKP Şırnak Milletvekili adayı Lezgin Adiyaman ile birlikte Beytüşşebap köylerini ziyaret etmesi ve toplantılar düzenleyip resmi internet sitesinde yayınlaması ise yurttaşların tepkilerine neden oldu. 

VERİLECEK HER OYA 20 KOYUN İDDİASI

AKP'liler ilçede yurttaşlar tarafından karşılanmazken, ziyaret için gidilen kahvehanelerde ise AKP'lilerin akrabaları dışında kimsenin kalmadığı belirtildi. Öte yandan, AKP'li Lezgin Adıyaman'ın köyü olan Ayvalık köyünde aşiret reisleri ile toplantı yapıldığı ve AKP'ye oy verecek her eve 20 koyun verileceği yönünde vaatte bulunulduğu iddia edildi. 

AKP'nin, kamu imkanlarını kullanarak yürüttüğü seçim çalışmaları karşısında YSK'yi göreve davet eden HDP İlçe Eşbaşkanı Şaban Cin ise, halkın bu girişimlere itimat etmeyeceğini dile getirdi. (Şırnak/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İmralı Heyeti: AKP adım atsın KCK bir günde kongreyi toplar

SONRAKİ HABER

YPG, Abdulaziz dağına girdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...