19 Mayıs 2015 09:46

Doğan Medya'dan Erdoğan’a: Bizden ne istiyorsunuz?

Paylaş

Doğan Medya Grubu,  Mısır’ın devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için idam kararı verilmesiyle ilgili olarak Hürriyet’in yaptığı haberi eleştiren Erdoğan’ın “Ey Doğan Medya Grubu, siz daha avucunuzu çok yalarsınız” sözlerine Hürriyet ve Posta gazetelerinde yayımlanan aynı başyazıyla yanıt verdi.

Başyazıda, “Yüzde 52 ile idam’ diyerek, sizi kastettiğimizi ima ediyorsunuz. Seçilmiş bir Cumhurbaşkanının idam edileceğini ima etmek bir şerefsizliktir. Bu çerçevede bize yönelik sözleriniz çok haksız ve mesnetsiz bir ithamdır. Kanıtınız nedir Sayın Cumhurbaşkanı? Kendi ifadeniz olan bir cümleyi, bizim başlık yapmamız mıdır kanıtınız? Şerefsizlik olarak nitelendirebileceğimiz bir ima ile bizi suçluyorsunuz? Amacınız nedir” dendi.

Hürriyet ve Posta’da yayımlanan “Sayın Cumhurbaşkanına sesleniyoruz” başlıklı başyazının bir kısmı şöyle:

Sayın Cumhurbaşkanı...

“Yüzde 52 ile idam” diyerek, sizi kastettiğimizi ima ediyorsunuz. Yüzde 52 ya da yüzde bilmem kaç; hiç fark etmez... Seçilmiş bir Cumhurbaşkanının idam edileceğini ima etmek bir şerefsizliktir.

Bu çerçevede bize yönelik sözleriniz çok haksız ve mesnetsiz bir ithamdır.

Kanıtınız nedir Sayın Cumhurbaşkanı? Kendi ifadeniz olan bir cümleyi, bizim başlık yapmamız mıdır kanıtınız? Böyle bir kanıt olabilir mi? Bu kadar da çarpıtma olabilir mi?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bize “Neyi kastettiniz, ne demek istiyorsunuz” dedi. Hiçbir şeyi kastetmediğimizi mertçe açıkladık. Buna rağmen neden ancak şerefsizlik olarak nitelendirebileceğimiz bir ima ile bizi suçluyorsunuz? Amacınız nedir?

Sayın Cumhurbaşkanı...

Bizden ne istiyorsunuz? Apaçık haksızlıklarla, apaçık çarpıtmalarla, apaçık zorlamalarla, niyet okumalarla neden bize saldırıyorsunuz? Bizi neden hedef gösteriyorsunuz?
Ne istiyorsunuz bizden?

Sürgün mü edeceksiniz bizi? Zorunlu ikamete mi mecbur edeceksiniz? Ne yapacaksınız? Üstat Necip Fazıl’ın dediği gibi bizi “Öz yurdumuzda garip, öz vatanımızda parya” mı yapmak istiyorsunuz?

Sayın Cumhurbaşkanı...

Eğer kastınız, Anayasa’nın güvencesi altında olan basın özgürlüğü, ifade özgürlüğü, eleştiri özgürlüğü gibi haklarımızı kullanmaktan korkmak ise...

Bu özgürlükleri hiç korkmadan savunacağımızı bilmelisiniz.” (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş: Kobanê düşmedi, AKP düştü düşecek

SONRAKİ HABER

Dersim’de köye ateş açıldı, asker ‘bir daha olursa geliriz’ dedi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...