19 Mayıs 2015 08:19

Gözaltındaki öğrencilere işkence ve cinsel saldırı

İstanbul Üniversitesi'nde dün gözaltına alınan 11 öğrencinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde ağır işkencelere maruz kaldıkları belirtildi. Avukat Gülizar Tuncer, kadın öğrencilerin polisin cinsel tacizine maruz kaldıklarını ve birçok öğrencinin vücudunda işkence izlerinin olduğunu söyledi.

Paylaş

İstanbul Üniversitesi'nde "Mayıs Şehitleri"ni anmak isteyen öğrencilere polis müdahalesinde darp edilerek gözaltına alınan 11 öğrencinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube'de gözaltındayken işkenceye maruz kaldıkları kaydedildi. 

Öğrencilerle görüşen İHD üyesi avukat Gülizar Tuncer, gözaltındaki Anıl Can Tuncer, Fatih Hatayoğlu, Fulya Yağcı, Yusuf Sincar, Kamil Tanır, Vural Ulugana, Sümeya Atilla, Çağla Aydın, Ozan Üner, Soner Dabriç ve Sude Ozan Ak adlı öğrenciler uzun süre çevik kuvvet otobüsünde bekletildikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube'ye götürüldüklerini aktardı. Öğrencilerle ancak saatler sonra görüşebildiklerini aktaran Tuncel, görüştükleri öğrencilerin tamamının darp edildiğini tespit ettiklerini ve tüm öğrencilerin vücutlarının çeşitli yerlerinde darp ve cebir izine rastladıklarını söyledi. Tuncer, durumu, "Öğrencilerin hepsine ters kelepçe takılmış olduğundan derin kelepçe izlerinin yanı sıra özellikle boyunlarına ve omuzlarına tekme, tokat, yumruklarla vurulmuş, bir kısmı tekmelenerek merdivenlerden atılmış, alınırken ve götürüldükleri araçlarda coplarla dövülmüşlerdi. Yine öğrencilerin anlatımlarına göre, üniversitenin özel güvenlik amiri konumundaki Kenan isimli görevli öğrencilerin üzerine soda şişelerini fırlatmış, polis aracının içine giren çevik kuvvete mensup polisler ise ellerindeki coplarla öğrencileri sırayla dövmüşlerdir" ifadeleri ile anlattı. 

Öğrencilerden Anıl Can Tuncer'in sivil giyimli çevik kuvvet amiri tarafından darp edildiğini aktaran Tuncer, darp edilen Tuncer'e Haseki Hastanesi'nde tomografi çekimi yapıldığını, ortopedi ve kulak burun boğaz servisine sevk edildiğini aktardı. 

Öğrencilerden Fatih Hatayoğlu'nun da kafasına, burnuna yediği darbelerden ötürü yaralandığını kaydeden Tuncer, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ise, Osman Burak Kaplan adlı doktorun öğrencilerin muayenelerini koridorda ve ayakta yapmak istediğini ancak öğrencilerin itirazı ve diğer doktorların müdahalesiyle tamamına "darp cebir izi vardır" raporu verdiğini kaydetti. 

Kadın öğrencilerin ise gözaltına alınırken taciz edildiklerini aktaran Tuncer, kadın öğrencilere "Siz devrim mi yapacaksınız küçük o…., sizin ananızı..." biçiminde küfür ve hakaretlerde bulunulduğunu aktardı. 

Gözaltındaki öğrencilerin Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'nde savcılık ifadesi işlemlerinin başlaması bekleniyor. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye ve Ortadoğu, Berlin'de tartışıldı

SONRAKİ HABER

Çapulcular, NTV'de Gençlik Bayramı'nı kutladı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...