19 Mayıs 2015 08:03

Karabük'te HDP'li öğrencilerin evine silahlı saldırı

Paylaş

Karabük'te HDP'li Kürt öğrencilerin evine silahlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda yaralanan olmazken, HDP Karabük İl Örgütü saldırıyı kınadı.

Karabük Beşbinevler Mahallesi'nde bir apartman giriş katında oturan HDP'li Kürt öğrencilerin evine silahlı saldırı düzenlendi. Öğrencilerin yaşadığı dairenin caddeye bakan penceresine yönelik yapılan silahlı saldırı da evin camları kırılırken, 6 el ateş edilen saldırganların ise hızla olay yerinden kaçtığı belirtildi. Saldırı sonrası olay yerine polis geldi ve inceleme yaptı. Gecenin geç vaktinde yapılan saldırıya mahalle halkı da tepki gösterdi. HDP Karabük İl Örgütü, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, "Son günlerde hızı artan, giderekte şiddetlenen saldırıların boyutu yükseliyor. 7 Haziran seçimleri öncesi toplumun bütününde korku ve panik yaratmayı amaçlayan, halkların uyanışını ve seçme hakkını ipotek altına almaya çalışan bu türden saldırılar ülkenin her alanına, her kentine ve özellikle belli odaklarca tertiplenen ve de kışkırtılan saldırılar HDP'nin il, ilçe, belde bürolarına ve çalışanlarına yönelik bir yoğunluk yaşanmaktadır" dedi.

HDP, tüm bu saldırıları kınadığını belirterek, "Bu saldırıların peşini bırakmayacağız. Suçluların bulunması, saldırının ardındaki güçlerin açıklığa kavuşturulması elimizden geleni yapacağız" dedi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İzmir'de 11 ESP'li gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Türkiye ve Ortadoğu, Berlin'de tartışıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...