19 Mayıs 2015 07:21

ABDEM ‘HDP’ye yönelik saldırıları kınıyoruz!’

Paylaş

Avrupa Barış ve Demokrasi Meclisi (ABDEM) Bileşenleri HDP’ye yönelik gerçekleştirilen saldırıları kınayan bir açıklama yaptı. ABDEM, seçime günler kala AKP’nin Devletinin kendisi açısından seçimlerin hazin sonucunu, görmeye başlaması ile birlikte, sürekli olarak devlet kaynaklı provokasyonların arttığına dikkat çekti. 

Cumhurbaşkanı R.T. Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve AKP kurmaylarının her konuşmasının arkasından, saldırıların gelmesinin tesadüf olmadığını belirten ABDEM “Bu saldırlar, AKP kurmaylarının dili, ‘zehirli’ açıklamaları,  provokasyonlara açık ve ‘davet’ çıkaran üsluba sahiptir. AKP devletinin, kurmaylarının saldırgan üslubu, seçimlerinde  güvenliğini tehlikeye sokmaktadır. Güvenlikten yoksun ortamlarda yapılacak bir seçimin, adil ve demokratik olduğunu kabullenmek tabiî ki, insan aklı ile alay etmek anlamına gelmektedir.” dedi.

“Avrupa Barış ve Demokrasi Meclis bileşenleri olarak, AKP devletinin bu anti demokratik, barış ve çözüm süreçlerini tehlikeye sokan girişimlerini şiddetle kınıyoruz” diyen ABDEM AKP devletinin, R.T. Erdoğan’ın, A. Davutoğlu’nun, Kurmaylarının savaş çığırtkanlığı, Orta doğu bataklığına sürüklenme özlemleri, Ülkemizi sonu olmayan maceraya sokma uğraşlarını, şiddetle kınıyoruz. Bu saldırlar karşısında, demokratik kültüre, barış ve çözüm sürecine bağlı kalarak, yeni yaşamı inşa etmek uğraşını sürdüren, HDP Halkların Demokratik Partisi’nin yanındayız ve ABDEM olarak dayanışma içindeyiz. Seçimlerin güvenliliği, adil ve demokratik ortamda geçmesine olan  dileklerimizi, sonuna kadar korumak istiyoruz. Barış, Kürt sorununda çözüm, demokrasinin inşası, özgür ve bağımsız  bir ülke özlemlerimiz, bitmeden usanmadan devam edecektir.” açıklamasında bulundu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Metal işçileri: Valilik görüşmelerde baskı yapıyor artık Valilikle görüşmeyeceğiz

SONRAKİ HABER

1. Mardin Kitap Fuarı kapılarını açtı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa