19 Mayıs 2015 05:15

Bir de özür bekliyorlar: AKP Genel Başkan Yardımcısı Çalık 'HDP özür dilesin' dedi

Paylaş

AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, HDP binalarında meydana gelen patlamalara ilişkin yaptığı açıklamada HDP'den özür beklediklerini belirtti. HDP ve demokrasi güçlerinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP kurmaylarının HDP'yi hedef gösteren açıklamalarının provokasyonlara zemin hazırladığı eleştirilerine yanıt veren Çalık, patlamanın HDP'ye hizmet ettiğini söyledi ve “Bu patlama olayları kime yaramıştır? Bu sorunun cevabını bilenler, patlamanın adreslerini de biliyorlardır” dedi. 

Çalık yaptığı yazılı açıklamada, HDP'ye yönelik saldırıdan en büyük zararı AKP'nin gördüğünü savundu. Saldırının siyasi sorumluluğunun AKP hükümeti ve Cumhurbaşkanı'na ait olduğuna dönük açıklamalara ilişkin “Belli ki burada bir algı oluşturulmaya çalışılmaktadır. AK Parti'ye hükümete, Cumhurbaşkanımıza sorumluluk yüklenmek istenmektedir” değerlendirmesi yapan Çalık, HDP binasına saldıranların HDP'ye hizmet ettiklerini savundu. 

“Buradan sormak gerekir, HDP'nin binasında patlayan bomba kime ne kazandırır? HDP yaptığı açıklamadan dolayı milletin oylarıyla seçilen Cumhurbaşkanımızdan, bugüne kadar her dakika barış dilini kullanan Başbakanımızdan ve her türlü provokasyonun karşısında duran AK Parti'den özür dilemelidir” diyen Çalık, saldırının sorumluluğunu da şu sözlerle HDP'ye yükledi: “Adli tahkikat bitmeden, çıkıp AK Parti'yi ve bu ülkenin yönetimini direk suçlayanlara önce şunu sormak lazım; bu patlama olayları kime yaramıştır? Bu sorunun cevabını bilenler, patlamanın adreslerini de biliyorlardır.” 

Çalık'ın HDP'yi sorumlu gösteren bu ifadelerinin devamında “Benim şuan elimde bir delil yok. Ben şimdi çıkıp desem ki; 'HDP kendi kendini bombaladı' bir geçerliliği olur mu? Olmaz. Biz gerçekliği kanıtlanmamış bir şeyi de iddia etmeyiz. Burada kimse kimseyi suçlamaya kalkmasın” demesi dikkat çekti. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Metal işçisi yasasını yazıyor

SONRAKİ HABER

EMO mühendisleri metal işçilerine destek vermeye çağırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...