18 Mayıs 2015 11:27

AKP’li encümen üyesinden partisine rüşvet suçlaması

Çukurca Belediyesinin AKP’li Encümen Üyesi Turan Doğan, AKP İlçe Başkanı Halil Yıldız’ın devlet hastanesi ve sınır kapısında işe alınacak kişilerden rüşvet aldığını ileri sürdü.

Paylaş

Çukurca Belediyesinin AKP’li Encümen Üyesi Turan Doğan, AKP İlçe Başkanı Halil Yıldız’ın devlet hastanesi ve sınır kapısında işe alınacak kişilerden rüşvet aldığını ileri sürdü.

Hakkari Çukurca’da bir süre önce gündeme gelen, devlet hastanesi ve Federal Kürdistan Bölgesi’ne açılacak Üzümlü Sınır Kapısı’na alınacak temizlik personellerinden rüşvet alındığı iddiasına dair tartışmalar sürüyor. Konuyla ilgili Çukurca Belediyesinin AKP’li Meclis Üyesi Turan Doğan da önemli bir iddiayı gündeme getirdi. Doğan, AKP Çukurca İlçe Başkanı Halil Yıldız’ın işe başvuranlardan rüşvet aldığını iddia etti. Yıldız’ın daha önce AKP ilçe başkanlığını yaptığını, ancak parti tarafından ihraç edildikten bir süre sonra yeniden ilçe başkanlığına atandığını söyleyen Doğan, Yıldız’ın ilçe başkanı olmasına partinin Çukurca’daki yönetiminin karşı çıktığını, ancak buna rağmen ilçe başkanlığına atandığına ifade etti.

‘AKP’Lİ BAŞKAN KADROLARI SATIYOR’

Doğan, şöyle konuştu; “Yıldız, Çukurca’da ilçe başkanlığı yapıyor, ancak evi ilçe dışında. Daha önce ilçe başkanlığından ihraç edilmişti, onu koruyan bir güç var. İhraç edildiği ilçe başkanlığına bir süre sonra ataması yapıldı. İlçede hem devlet hastanesine hem de Üzümlü sınır kapısına temizlik elemanı alınıyor. Bu kadrolar Yıldız’ın denetiminden geçiyor. Kadroları para karşılığı satıyor. Parti yönetiminin konuya el atmasını, ilçe başkanı hakkında ortaya atılan iddiaların ciddi olarak araştırılmasını bekliyoruz.” (Hakkari/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İşçilerin madende havalandırma olmadığı için zehirlendiği iddiası

SONRAKİ HABER

HDP, saltanat hayallerini yerle bir edecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa