18 Mayıs 2015 11:01

İHD başkanından Sisi’ye açık mektup

İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan Mısır Devlet Başkanı General Sisi’ye yazdığı açık mektupta, 'Mısır’da ölüm cezaları uygulanmamalı, Muhammed Mursi ve tüm siyasi mahpuslar serbest bırakılmalıdır' çağrısı yaptı.

Paylaş

İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan Mısır Devlet Başkanı General Abdülfettah el Sisi’ye yazdığı açık mektupta, “Mısır’da ölüm cezaları uygulanmamalı, Muhammed Mursi ve tüm siyasi mahpuslar serbest bırakılmalıdır” çağrısı yaptı.

Türkdoğan mektubunda, 3 Temmuz 2013 günü General Sisi’nin liderliğinde gerçekleşen darbenin 12 Eylül 1980 günü Türkiye’de gerçekleştirilen askeri darbeyi hatırlattığını belirterek, “Türkiye örneğini vermemdeki maksat aradan 30 yıl geçtikten sonra bile darbe yapan kişiler hakkında dava açılabileceğini ve yargılama yapılabileceğinin mümkün olduğunu göstermek içindir. Bu durumu özellikle sizleri Mısır’da olası insan hakları ihlallerini önlemeniz bakımından caydırıcılık olması için belirtiyorum” ifadelerini kullandı. Sisi’ye “Siyasi mahpuslara ölüm cezasını veren mahkemenin olağanüstü yetkilerle donatılmış bir merci olduğunu ve doğrudan doğruya siyasal iktidarı kullanan sizler tarafından yönlendirildiğini düşünmekteyiz. Dolayısıyla verilecek kararın geri alınması ya da ölüm cezalarının infaz edilmemesi tamamen sizlerin yetkisindedir” diye seslenen Türkdoğan, “Sizleri insanlık vicdanında düşünmeye ve geri adım atmaya davet ediyorum” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

MHP: Bu saldırıların hiçbirinde yokuz

SONRAKİ HABER

Akademisyenlerden metal işçileri için imza kampanyası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...