17 Mayıs 2015 11:16

Karayılan: AKP askerleri ölüme sürüyor

Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanı Murat Karayılan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın seçimlerde kazanmak için bazı askerlerin ve gerillaların ölmesini istediğini belirterek, 'Açıkça askeri, üzerinden siyaset yapabilmek için ölüme sürüyor' dedi.

Paylaş

ANF’de yer alan habere göre 18 Mayıs Şehitler Günü vesilesiyle uzun mesafeli telsizle PKK gerillalarına seslenen Karayılan, devletin savaş hazırlıkları yaptığını belirterek, AKP’nin niyetinin kontrollü bir gerginlik ortamı yaratmak olduğunu dile getirdi. Karayılan gerillaya hem ‘temkinli olun’ çağrısı yaptı hem de “Üzerinize gerlirlerse kendinizi savunun” dedi. 

ERDOĞAN MASAYI DEVİRDİ

Abdullah Öcalan’ın 2013 Newrozu’nda yayımladığı deklarasyonla Kürt sorununun diyalog ve müzakere yoluyla çözülebilmesi için yeni bir hamle yaptığını söyleyen Karayılan, PKK’nin bu projenin gereklerini yerine getirdiğini ancak AKP’nin sürece aynı bilinç ve derinlikle yaklaşmadığını belirtti. Karayılan, “AKP yine seçim hesabıyla kendi egemenliğini esas aldı. Erdoğan anladı ki bu süreç AKP’ye hizmet etmeyecek. Böyle giderse AKP’nin zorlanacağını, HDP’nin ise barajı aşacağını gördü ve masayı devirdi” dedi. Süreci durdurduran AKP ve Erdoğan’ın şimdi de gerginlik siyasetini esas aldığını belirten Karayılan, “İstedikleri kadar milletvekili alabilmek için öncelikle HDP’nin baraj altında kalması gerekiyor. Böylelikle başkanlık sistemini getirerek diktatörlüğünü garanti altına almayı hesaplıyor” dedi. 

‘AKP ASKERLERİN ÖLMESİNİ İSTİYOR’

HDP’ye yönelik saldırıları, tutuklamaları ve PKK’ye karşı askeri operasyonları hatırlatan Karayılan, “Birçok yerde gerilla tarafından tedbir alınmamış olsa savaş yaşanacak. Zaten Tendürek’te açık açık saldırdılar. Şu an devlet ateşkesi kaldırmış durumda. Uludere’de açık bir şekilde askerleri arkadaşlarımızın önünde dolaştırıyorlar. Belki bazı arkadaşlarımız tahrik olur, ateş eder ve bir kaç asker ölür diye düşünüyorlar. Açık ki Erdoğan ve arkadaşları seçimlerde kazanmak için bazı askerlerin ölmesini ve gerillaların da şehit düşmesini istiyorlar. Çünkü eğer asker ölürse Türkiye’deki çeşitli kesimlerden HDP’ye oy vermeyi düşünenler varsa engellemek istiyorlar. Bunun için askerin ölmesini istiyorlar. Açıkça askeri, üzerinden siyaset yapabilmek için ölüme sürüyor. Milliyetçi ve sağcı kesimlere, ‘PKK’ye karşı savaşan tek güç benim’ demek için. Bununla da MHP’ye gidecek oyları almayı hedefliyor. Bu çok tehlikeli bir siyasettir” dedi. 

‘TAHRİKLERE GELMEYECEĞİZ’

Abdullah Öcalan’ın üzerinde de bir tecrit olduğunu söyleyen Karayılan, “41 gündür Önderliğimizden haberimiz yok. Daha önce de belirttik; Önderliğimize uygulanan tecrit bir savaş yöntemidir ve bizim için de savaş gerekçesidir. Yani her anlamda bir tahrik var. Ama biz tahrike gelmeyeceğiz; AKP’nin kirli oyunlarının sonuca ulaşmasına izin vermeyeceğiz. Tüm birliklerimiz çok duyarlı ve dikkatli hareket etmeli ve Erdoğan ile AKP’nin kirli oyunlarının sonuca ulaşmasına imkan sunmamalıdır” şeklinde konuştu. 

GERİLLA HER İHTİMALE HAZIR OLMALIDIR

Gerillanın her türlü olasılığa hazır olması gerektiğini belirten Karayılan, “Tecrübemiz vardır ve Türk devletini iyi tanıyoruz. Biliyoruz ki Türk devleti kendisini şu an her yerde savaşa hazırlıyor. Süreci durdurmak istiyorlar ve bu temelde hazırlık yapıyorlar. Bizler elbette demokratik çözüme ve Önder Apo’nun geliştirmiş olduğu çözüm projelerine hazır olmalıyız ama savaşa da hazır olmalıyız. Elbette tercihimiz barıştır ama Türk devletinin de kendisini savaşa hazırladığı görülmektedir. Bu nedenle Kürdistan özgürlük gerillası her ihtimale hazır olmalı, hiçbir birliğimiz gaflete düşmemeli, uyanık olmalı ve AKP’nin provokasyon girişimlerini dikkate almalı. Ama eğer üzerinize gelirlerse de meşru savunma hakkı çerçevesinde gereken cevabı verebilmelisiniz. Her türlü ihtimale hazır olmalıyız” dedi. 

AKP, KONTROLLÜ BİR SAVAŞ İSTİYOR

AKP’nin PKK’yle kontrollü bir savaş sürdürmek istediğini dile getiren Karayılan, “Yani biraz asker, biraz da gerillanın ölmesini istiyorlar. Ama bu noktaya gelirse kimse savaşı artık kontrol altına alamaz. Bu nedenle AKP yöneticileri aklını başına toplamalı. Gerillalar olarak bizler de bu gerçekliğe göre hareket etmeliyiz. Bilmeliyiz ki eğer gözleri keserse bazı birimlerimizi yok etmek isteyebilirler. Ama onlar da bilmeliler ki eğer böyle bir şeye girişirlerse süreç kontrol edilemez ve sonuçta kaybeden onlar olur” şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Avaspi Doğa Festivali başladı

SONRAKİ HABER

HDP’ye saldırıya ortak kınama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...