17 Mayıs 2015 09:22

Cizre'de polis kaydı: Cizre yansın devlet baki kalsın!

Paylaş

Cizre'de 6-7 Ekim Kobanê eylemleri sırasında polisin kendi cep telefonundan çektiği görüntüler, yaşanan devlet terörünü gözler önüne serdi. Görüntülerde yüzlerce gaz bombası rastgele atılırken, polislerin arasında geçen diyaloglarda ise "Cizre yansın, yeter ki devlet baki kalsın" deniliyor. Şırnak Valiliği ise söz konusu görüntülerden dolayı 4 polise idari soruşturma başlattı. 

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 6-7 Ekim Kobanê direnişine destek eylemlerinde, polise ait akrep tipi zırhlı araçtaki polislerin kendi cep telefonu ile çektiği anlaşılan ve sosyal medyaya düşen görüntüde polis şiddeti gözler önüne serildi. Cizre'deki Nur ve Cudi mahalleleri arasında bulunan İdil Caddesi üzerindeki dörtyol mevkinde çekildiği anlaşılan videoda, etrafta kimsenin olmamasına karşın birçok akrep tipi zırhlı araç ve TOMA cadde üzerinde bekliyor. Görüntünün devamında akrep tipi zırhlı aracın içinde bulunan iki polisin kovalar içerisinde bulunan onlarca gaz bombasını hedef gözetmeksizin peşi sıra ateşlemesi yer alıyor. Sokakta hiç kimsenin olmamasına rağmen dakikalarca devam eden gaz atışına daha sonra araç içinde bulunan başka bir polis müdahale ederek şu sözleri sarf ediyor: "Lan bitirmeyin lan tamam bir durun, az bulut dağılsın. Gaz arıyoruz sonra."

'ABİ CİZRE YANIYOR'

Videoyu çeken polis, kamerasını zaman zaman boş sokaklara çevirirken, aracın arka kısmında bulunan iki polis ise aracın etrafında bulunan mazgallardan ilçenin sokakları ve evlerin bahçelerine gelişi güzel bir şekilde gaz bombası yağdırmaya devam ediyor. Görüntünün ilerleyen dakikalarında zırhlı araç içerisinde bulunan polisler arasında geçen ve izleyenleri dehşete düşüren şu diyaloglar gelişiyor: "Abi Cizre yanıyor, baba yanıyor, yanıyor, yanıyor."

'YAN CİZRE'M YAN'

İlçe sakinlerine hakaret etmekten de geri durmayan polislerden biri ise yanındakinin "Cizre yanıyor" sözlerine mutlu bir ses tonuyla "Yansın… yansın yapacak bir şey yok ya, yeter ki devlet baki kalsın. İşte bu ya… Yan Cizre'm yan, yan Cizre'm yan, yapacak bir şey yok" şeklinde karşılık veriyor. 

VALİLİK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Söz konusu görüntülerin sosyal medyada yaygın bir şekilde dolaşıma girmesinden sonra, Şırnak Valiliği de görüntülerde yer alan 4 polis memuru hakkında idari soruşturma başlattı.

ÖNCEKİ HABER

Direnişteki işçilere ailelerden büyük destek

SONRAKİ HABER

Mısır, 6 İŞID militanını idam etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa