16 Mayıs 2015 17:49

EMO: Abdülhamit sansürü yürürlükte

Paylaş

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Ankara Şubesi 17 Mayıs Dünya Telekomünikasyon ve Bilgi Toplumu Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Türkiye’de Abdülhamit sansürü internet yasakları ve site kapatmalarla devam ediyor” dedi.

Dünya Telekomünikasyon ve Bilgi Toplumu gününde Türkiye’nin internet siteleri ve sosyal paylaşım ortamlarının karartılması ve telefon dinlemeleri ile anıldığı belirtilen açıklamada, Uluslararası Telekomünikasyon Birliğinin, “bilgi ve iletişim teknolojileri gelişim endeksi”nde Türkiye’nin 166 ülke arasında 68. sırada yer aldığına dikkat çekildi. 

Açıklamada, “Gezi direnişinde sosyal medyanın etkin olarak kullanılması,17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarında ortalığa saçılan yolsuzluk tapeleri başta olmak üzere, iktidarın kamu yararına aykırı davranışlarıyla ilgili bilgi belgeleri yayan internet sayfalarının Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) tarafından kapatılması, Türkiye’de Abdülha’MİT dönemi sansür zihniyetinin yüz yıl sonra bile değişmediğini göstermesi bakımından çarpıcıdır. İnternet erişimleri TİB tarafından keyfi olarak engellenmekte, insanların bilgiye ulaşımının önü tıkanmaktadır” denildi. 

Açıklamada, Türk Telekom şirketinin internete erişim konusundaki tekeline de dikkat çekildi. Türk Telekom ve GSM operatörlerinin yönetim kurullarına AKP’li eski bakan ve üst düzey yöneticilerin atandığı ifade edilen açıklamada, halkın iletişim kanallarını tekelinde bulunduran bu şirketlerin neredeyse birer “parti şirketi”ne dönüştüğü ifade edildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan’a hakaretten para cezası

SONRAKİ HABER

Halil öğretmen için kitap okuma eylemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...