16 Mayıs 2015 17:05

Hobi Kozmetik işçileri örgütleniyor

Paylaş

Çerkezköy  Veliköy Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim yapan Hobi Kozmetik’te işçiler Petrol İş sendikasına üye olunca beş işçi işten atıldı. Petrol İş Trakya Şube Sekreteri Hasan Oğuz vardiya değişim sırasında, işten atmaların durdurulması ve atılan işçilerin geri alınması talebiyle basın açıklaması yaptı. Açıklamaya atılan işçiler ile birlikte Petrol İş Sendikasının örgütlü olduğu Elba Bant işçileri de katıldı.

Şubat ayından beri Hobi Kozmetik fabrikasında örgütlenme faaliyeti sürdürdüklerini belirten Hasan Oğuz, işçiler anayasal haklarını kullanarak sendikalarına üye olduklarını ama patronun yasa dışı bir şekilde üyelerini işten atarak örgütlenmeyi engellemeye çalıştığını söyledi. Patronu bu tutumundan vazgeçmeye ve işçilerin anayasal haklarına saygı duymaya çağıran Hasan Oğuz, “Eğer patron bu yoldan vazgeçmez ise Petrol İş Sendikasının otuz beş bin üyesi ile karşı karşıya kalacak” dedi.
Fabrika yönetiminin değişmesinin ardında sorunlarının daha da çoğaldığını belirtiyorlar.

Atılan arkadaşları için ‘işe iade davası’ açıldığını, fabrikaya sendika girene kadar mücadelelerini sürdüreceklerini ifade eden işçiler, davalarından vazgeçmeyeceklerini belirtiyorlar.

HENKEL’E ÜRETİYORLAR

Alman tekeli Henkel firmasına çalışan Hindistan sermayeli Hobi Kozmetik fabrikasında çoğu kadın işçiler olmak üzere 120 civarında kadrolu işçi bulunurken, geriye kalan yüzün üzerinde işçi iki ayrı taşerona bağlı olarak çalışıyor. Bütün işçilerin asgari ücret aldığı fabrikada baskıların iyice artması üzerine işçiler Petrol İş Sendikasında örgütlenmeye çalışıyorlar.

Ücretlerin düşüklüğünden dolayı işçiler ek iş yapmak zorunda kalıyor. Özellikle kadın işçiler Kozmetik fabrikasında Avon satışı yaparak ek gelir elde etmeye çalışıyorlar. (Tekirdağ/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İran sınırında Xosrowani cinayetine öfke

SONRAKİ HABER

Çerkesler maruz kaldıkları soykırım ve sürgünü kınadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa