16 Mayıs 2015 13:13

Elazığlılardan Eyüp Bağları Sulama işçilerine destek yürüyüşü

Paylaş

Elazığ’ da açlık grevinde olan Eyüp Bağları işçilerine destek amacıyla yürüyüş yapıldı
Elazığ’ da Eyüp bağları sulama birliği işçilerini başlatmış olduğu açlık grevin 9. gününde destek olmak amacıyla Elazığ Öğretmen Evi önünden  işçilerin açlık grevinde olduğu Beyaz Çeşme mevkiine kadar yürüyüş yapıldı. 

Yürüyüşe, başta açlık grevindeki işçi aileleri olmak üzere, HDP, EMEP, CHP, MHP, Saadet Partisi, KESK ve KESK’e bağlı sendikalar, KAMU-SEN ve bağlı sendikalar ile birlikte yüzlerce yurttaş katıldı. Öğretmen evi önünde bekleyen kitleye milletvekili adayları birer açıklama yaptı. 

'İŞÇİLER AÇLIKLA TERBİYE EDİLMEK İSTENİYOR'

Burada söz alan Emek Partisi Elazığ eski il başkanı ve HDP Milletvekili Adayı Ali Cemal Zülfikar, direnişte olan Renault işçilerini selamlayarak başladı konuşmasında “Biz biliyoruz ki on üç yıldır iktidarda olanların uygulamış olduğu politikaların sonucudur bunlar. İktidar uzun yıllardır işçilerin kazanılmış haklarını gasp ediyor, var olan haklarını tırpanlamaya çalışıyor. İşçiler böylelikle açlıkla terbiye edilmek isteniyor” dedi.  

'İŞÇİLER ZOR ZAMANLAR YAŞAYACAK'

Yürüyüşün sonunda işçilerin açlık grevinde olduğu yerde, Eğitim-Sen Şube Başkanı  Fuat Koç, Kamu-Sen İl Temsilcisi Kerim Eflatun birer açıklama yaptılar “Bugüne kadar hep bu arkadaşların yanında olduk ancak hiçbir zaman açlık grevini destekleyici bir tutum içerisinde bulunmadık” diyerek söze başlayan Koç işçilerin çaresiz bir şekilde bu yola başvurmalarının saygı duyulacak bir şey olduğunu da belirtti. AKP’lilerin söz verdiğini hatırlatan Koç havaların gittikçe ısındığını ve bu durumun işçilere zor zamanlar yaşatacağını belirtti. Bu durumun derhal çözülmesi gerektiğini belirten Koç “bu insanlar aş istiyorlar, ekmek istiyorlar, iş istiyorlar. Bu açlık greviyle birlikte ölümler gelecektir. 45 gün önce söz verenler bu sözlerine sahip çıksınlar. İşçilerin hiçbiri sadaka istemiyor, özel bir uygulama beklemiyor. Bundan sonra da işçilerin yanında olacağız” dedi. (Elazığ/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Türkiye, Suriye hava aracını vurdu

SONRAKİ HABER

ABD'den Suriye'de IŞİD’e nokta operasyonu!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...