15 Mayıs 2015 18:27

Amed Kitap Fuarı’nda Kürtçe kitaplar ilgi görüyor

Kapılarını geçtiğimiz günlerde açan 1. Amed Kitap Fuarı, kitapseverler tarafından ilgiyle takip edilirken, en çok Kürtçe ile PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın kitapları ilgi görüyor.

Paylaş

TÜYAP’ın geçtiğimiz yılarda düzenlediği fuarın iptal edilmesi üzerine Kürt yayınevleriyle birlikte harekete geçen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde 1. Amed Kitap Fuarı kapılarını 12 Mayıs’ta açtı. Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda açılan ve 17 Mayıs’a kadar açık kalacak olan fuara yurttaşların ilgisi her geçen gün artarken, özellikle Kürtçe kitapların bulunduğu stantlar kitapseverlerden ilgi görüyor.

Fuara katılan Aram Yayıncılık’tan Kerem Çetin, fuara ilginin beklentilerinin üstünde olduğunu ifade ederek, halkın fuarı sahiplenmesinden memnun olduklarını belirtti. Yayınları arasında “Abdullah Öcalan Siyaset Akademisi” setinin çok ilgi gördüğüne vurgu yapan Çetin, bunun yanında PKK’nin kurucularından Murat Karayılan’ın “Bir Savaşın Anatomisi” ile Sakine Cansız’ın “Hep Kavgaydı Yaşamım” adlı kitaplarının okuyucu tarafından talep edildiğini ifade etti.

İsmail Beşikçi Vakfı Yayınları’ndan Ahmet Önal, TÜYAP’ın bu yıl kitap fuarı düzenlemediğini anımsatarak, “Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Kürt yazarların girişimi ile açılan bu fuarın halkın yoğun ilgi göstermesinden memnunuz” dedi. Önal, Kürt sorunu temelinde birçok kitabı bulunan Sosyolog İsmail Beşikçi’nin eserlerine de yurttaşların ilgi gösterdiğini aktardı.

‘KATILIM YOĞUN’

Evrensel Basım Yayın'dan Burhan Coşar ise, fuara katılımın yoğun olmasına rağmen okuyucu kitlesinin henüz fuara uğramadığını ifade etti. Sosyalist bakış açısıyla yazılan eserleri yayımladıklarını ve bu eserler arasında Kürtçe eserler de olduğunu aktaran Coşar, devletçi politikaların toplumu baskılayan rolünün etkisini gördüklerini ve Kürtçe öğrenmek isteyen yurttaşların stantlarına uğradığını dile getirdi.

Batman Yayınevi’nden Nihat Ekinci de, böyle bir kitap fuarının belediye tarafından açılmasının kendileri için önemli olduğunu belirterek, “Halk tarafından çok büyük bir ilgi görüyoruz ve bu da bizi mutlu ediyor” dedi. Ekinci, halkın Kürtçe kitaplara ilgisinin yoğun olduğunu belirtti. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Soma'da miting günü

SONRAKİ HABER

Sokak müzisyenleri ‘gerçek sahne’den inmek istemiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa