15 Mayıs 2015 16:57

Gollum soruşturması: Doktorun meslekten men istemi usulden reddedildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yüzüklerin Efendisi Filminin karakteri Gollum’un yan yana konulduğu fotoğrafı sosyal medyada paylaştığı için hakkında soruşturma açılan doktor Bilgin Çiftçi’nin meslekten çıkarılması istemi usulden reddedildi.

Paylaş

Eda YILDIRIM
İstanbul

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yüzüklerin Efendisi Filminin karakteri Gollum’un yan yana konulduğu fotoğrafı sosyal medyada paylaştığı için hakkında soruşturma açılan doktor Bilgin Çiftçi’nin meslekten çıkarılması istemi usulden reddedildi. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı  Yüksek Disiplin Kurulu, usûl eksiklerinin bulunduğunu belirterek dosyanın  Aydın Valiliğine geri gönderilmesine  karar verdi.

Çiftçi hakkında Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı tarafından 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 125. maddesinin E bendinde yer alan Yasaklanmış her türlü yayını veya siyasi veya ideolojik amaçlı bildiri, afiş, pankart, bant ve benzerlerini basmak, çoğaltmak, dağıtmak veya bunları kurumların herhangi bir yerine asmak veya teşhir etmek” suçlamasıyla meslekten men edilmesi istemiyle soruşturma başlatılmıştı.

‘ÖN YARGILI BİR RAPOR’

Çiftçi’nin soruşturma kapsamında bugün İl Disiplin Kurulunda savunması  alındı. Savunmaya Çiftçi’nin avukatı Hicran Danışman’ın yanı sıra Aydın İl Temsilciliğini yaptığı  Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikasından temsilciler ve  Türk Tabipler Birliği’nin avukatı da katıldı. Savunmasında Erdoğan ile Gollum’un “yeme, şaşma, hayret” hallerinin yan yana konulduğu fotoğrafı sosyal medyada  hakaret kastıyla paylaşmadığını söyleyen Doktor Çiftçi, söz konusu görselin siyasi hiciv olduğunu ifade etti.

Avukat Hicran Danışman da aynı fotoğraf nedeniyle Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün de idari soruşturma açtığını ve 20 ihtar puanı verdiğine dikkat çekerek, “ Aynı eylemden dolayı iki ayrı disiplin soruşturması yürütülemez ve ceza verilemez” dedi. Danışman Kurula  “Doktor Bilgin Çiftçi bu görseli paylaşarak nasıl bir ideolojik amaçla hareket etmiştir?” diye sordu. Halk Sağlığı Kurumu’nun soruşturma raporunda uzun uzun Gollum’un karakter analizinin  yapıldığını da belirten Danışman, “Bunu ciddiyetsiz buluyorum. Analizin ardından raporun sonunda ‘Cumhurbaşkanının benzetilmesi hakaret ya da aşağılama değil demek en hafif tabirle safdillilik olur” yorumu yapılıyor. Yani Bu kurul ceza vermezse safdillik mi olacak. Soruşturma raporu ön yargı ve belli bir kanaatle düzenlenmiştir” dedi. Yine savunma yapacaklarının kendilerine 7 gün önceden bildirilmesi gerekirken, 3 gün önce savunma yapacağının tebliğinin  yapıldığına da dikkat çeken Danışman, bu şekilde savunma haklarının da  engellendiğini ifade etti. Kurulda söz alan diğer avukatlar da istenen cezasının reddedilmesini istedi. Kurul da usul eksiklikleri bulunduğu gerekçesiyle dosyanın Aydın Valiliğine geri gönderilmesine karar verdi.

ÖNCEKİ HABER

Tekirdağ'da HDP seçim bürosuna saldırı

SONRAKİ HABER

Abu Dhabi Kitap Fuarı’nın Ardından

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...