15 Mayıs 2015 14:51

Yasal mı değil mi çelik işçisine sor!

Renault işçilerinin 3 yıllık sözleşmenin yenilenmesi ve ücretlerin artırılması talebine patronların sendikası MESS ve Türk Metal’den “Yasal değil” yanıtı geldi. Bu açıklamaya tepki gösteren işçiler “Madem yasal değil kriz bahanesiyle Oyak’a ait Erdemir ve İsdemir’de sözleşme nasıl yenilenmişti ve işçi ücretlerinde nasıl yüzde 35 indirim yapılmıştı” dedi.

Paylaş

Renault işçilerinin 3 yıllık sözleşmenin yenilenmesi ve ücretlerin artırılması talebine patronların sendikası MESS ve Türk Metal’den “Yasal değil” yanıtı geldi. Bu açıklamaya tepki gösteren işçiler “Madem yasal değil kriz bahanesiyle Oyak’a ait Erdemir ve İsdemir’de sözleşme nasıl yenilenmişti ve işçi ücretlerinde nasıl yüzde 35 indirim yapılmıştı” dedi. İşçiler 2009 yılında yapılan bu indirim ve sözleşmenin yenilenmesi kararını bugün kendi taleplerine yasa dışı diyen Oyak, MESS ve Türk Metal’in beraber aldığını hatırlattı.

PARALEL AÇIKLAMALAR

İşçilerin eylemi büyüyerek sürerken, patron sendikası MESS eyleme ilişkin yazılı açıklama yaptı. İşçilerin eyleminin yasadışı olduğu ileri sürülen açıklamada, “Bu eylemler yoluyla 3 yıllık süre için bağlayıcılığı olan grup TİS şartlarına yönelik haksız taleplerde bulunulması yasa dışıdır” iddiası ileri sürüldü. Açıklamada imzalanan sözleşmede değişiklik yapılmayacağı konusunun MESS Genel Kurulu’nda teyit edildiği ifade edildi.

MESS’in açıklamasına paralel bir açıklama da Türk Metal’den geldi. MESS ile Oyak Renault’da çalışan 5600 işçinin de dahil olduğu 110 bin üyeleri adına 15 Aralık 2014 günü sözleşme imzalandığı hatırlatılarak, sözleşmenin işçiler tarafından sevinç gösterileriyle karşılandığı ileri sürüldü. Bosch’ta imzalanan sözleşme sonrası Renault işçilerinin aynı artışların kendilerine de yansıtılmasını talep ettikleri ifade edilen açıklamada “Sendikamız, bunun yasal olarak mümkün olmadığını, ancak kendilerine bir sonraki sözleşmede gruplar arasındaki bu farkın kapatılacağına dair güvence vermiştir” denildi.

OYAK, MESS, TÜRK METAL

Bu açıklamalar başta Renault olmak üzere metal işçilerinin tepkisini çekti. İşçiler 2009 yılında kriz bahane edilerek Oyak’a ait Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) ile İskenderun Demir Çelik Fabrikaları’nda (İsdemir) çalışan toplam 12 bin 587 işçinin ücretlerinde, sözleşme değiştirilerek 16 ay süreyle yüzde 35 oranında indirime gidildiğini hatırlattı. O dönemde indirim kararının bugün işçilerin talebine “Yasal değil” diyen Türk Metal, Oyak ve patrn sendikası MESS’in beraber aldığına dikkat çeken işçiler, “Patronun işine gelince yasal oluyor ama işçi isteyince yasa dışı diyorlar. Bu açıklama bile Türk Metal’in işçinin değil patronun sendikası olduğunu gösteriyor” dediler.

SÖZLEŞME DEĞİŞEBİLİR

Çalışma Ekonomisi Doktoru Avukat Murat Özveri, imzalanmış bir sözleşmenin yasal olarak değişip değişmeyeceğine dair sorumuza şu yanıtı verdi: “İmzalanmış bir toplusözleşme süresinin dışında, tüm hükümleri sözleşmenin taraflarınca imzalanan protokollerle değiştirilebilir. Bugüne kadar her krizde işverenlerin dayatmasıyla sendikalar protokol imzalayıp fazla çalışmaları düşürmüşlerdir, ikramiye sayılarını indirmişlerdir. İstihdam garantisi karşılığında imzalanan sözleşmelerden ödünler verilmiştir. Yargıtay da yerleşmiş bir sürü kararında yetkili taraflarca yapılan değişikliklerin bağlayıcı olduğunu toplusözleşme hükmünde olduğunu belirtmiştir.” (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Çocukların vekili olun’

SONRAKİ HABER

Tekirdağ'da HDP seçim bürosuna saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...