15 Mayıs 2015 13:15

301 madenci Mamak'ta anıldı

Soma'da geçtiğimiz yıl 13 Mayıs'ta yaşamını yitiren 301 işçi Mamak'ta anıldı. Sendika, dernek ve siyasi parti ve Alevi örgütlerin katılımıyla gerçekleşen eylem Tekmezar Parkı'ndan Tuzluçayır'a yapılan yürüyüşle başladı.

Paylaş

Soma'da geçtiğimiz yıl 13 Mayıs'ta yaşamını yitiren 301 işçi Mamak'ta anıldı. Sendika, dernek ve siyasi parti ve Alevi örgütlerin katılımıyla gerçekleşen eylem Tekmezar Parkı'ndan Tuzluçayır'a yapılan yürüyüşle başladı. Yürüyüşe HDP Milletvekili adayları Ahmet Demirel, Nazik Kılıç ve Dilek Ertürk de katıldı. Tuzluçayır Meydanı'nda kurumlar adına ortak açıklamayı taşeron işçisi Nigar Iğdır yaptı. Iğdır, “Hiçbir kaza önlenemez değildir. Tedbir alınmadığında kazalar, iş cinayetleri meydana gelmektedir. Soma'dan sonra Torunlar inşaat faciasinda, Ermenek'te madeni su basması sebebiyle yine pek çok işçi hayatını kaybetti. İş cinayetleri hız kesmeden devam ediyor. Son üç ayda 485 işçi hayatını iş cinayetlerinde yitirdi. Bunların hiçbiri kader veya doğal ölüm değil hepsi iş cinayetidir” dedi.

Basın açıklamasına katliamda sorumluluğu bulunan hiçbir kurumun yargılanmadığına dikkat çeken Iğdır, “Soma katliamını unutmadık, unutturmayacağız” diye konuştu. Açıklamanın ardından faciada yaşamını yitiren 301 işçi için mum yakıldı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sulama Birliği işçilerinin eylemi sürüyor

SONRAKİ HABER

KA.DER, Akşener hakkındaki kaset iddiasını kınadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa