15 Mayıs 2015 12:59

Diyarbakır’da yüzlerce sağlıkçı baskılara karşı yürüdü

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalışan sağlık emekçileri bir haftadır sürdürdükleri eylemi, yürüyüşle sonlandırdı.

Paylaş

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalışan sağlık emekçileri bir haftadır sürdürdükleri eylemi, yürüyüşle sonlandırdı. Hastane yönetimiyle toplantı yapacak olan sağlık emekçileri görüşmelerin lehlerinde olmaması halinde greve gideceklerini duyurdu.

SES ve Diyarbakır Tabip Odasına üye sağlıkçılar, çalışma koşulları ve hastane yönetimince uygulanan baskılara karşı yaklaşık bir haftadır eylemdeydi. Hastane bahçesinde sürdürülen eylemi bugün sonlandıran yüzlerce emekçi, hastane bahçesinde toplanarak yönetim binası önüne yürüdü.

Davul zurna eşliğinde halaylar çeken emekçiler, ‘mobbing’ üzerine yaptıkları şarkıyla yetkililere seslendi. Burada konuşan SES Diyarbakır Şube Eş Başkanı Selma Atabey, “Mobbinge karşı aylardır uyarılarda bulunuyoruz. Ancak örgütlü emekçilere yönelik baskılar artarak devam ediyor” dedi. Çalışma koşulları ve mobbing uygulamalarıyla sindirilmek istendiklerini belirten Atabey, “Mobbing insanlık suçudur ve bu konuda sessiz kalmayacağız. Mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi. Hastane yönetimiyle bir görüşme yapacaklarını aktaran Atabey, aynı tavırların devam etmesi halinde iş bırakma eylemleri yapacaklarını belirtti.

Bir süre halay çekip slogan atan emekçiler daha sonra görev yerlerine döndü. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Wernicke Korsakofflular için dayanışma gecesi

SONRAKİ HABER

Gübretaş'ta grev kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa