15 Mayıs 2015 12:00

Polisin vurduğu çocuk ameliyat edilecek

Cizre'de polislerin saldırısı sonucu plastik mermi ile gözünden yaralanan 8 yaşındaki M.A.'nın gözünde katarakt oluştuğu için 10 gün içerisinde ameliyat edilecek.

Paylaş

Şırnak'ın Cizre ilçesi Yafes Mahallesi'nde çevre yolu yakınında boş bir alanda misket oynarken polisin sıktığı plastik merminin gözüne isabet etmesiyle yaralanan M.A. (8) isimli çocuk, ameliyat edilecek.

Tedavi gördüğü Cizre Devlet Hastanesi'nden Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Yoğun Bakım Ünitesi'ne sevk edilen M.A., tedavinin ardından bugün taburcu edilirken, M.A.'nın gözünde katarakt oluştuğu için 10 gün içerisinde ameliyat edileceği öğrenildi.

M.A.'nın tedavisinin yapıldığı Göz Hastalıkları Ünitesi'nde iki sivil polisin M.A.'nın tedavisi ile ilgilenmesi ve raporlarını yanlarında taşıması dikkat çekti. Olayın, oğlunun arkadaşları ile misket oynarken yaşandığını söyleyen M.A.'nın babası Ömer Aydın, yaşananlara tepki göstererek, "Öncelikle oğlumun bir an önce iyileşmesini istiyorum. Ardından gerekli hukuki yollara başvuracağız" dedi. M.A.'nın dedesi İsmail Aydın ise, akrep tipi zırhlı araçların hiçbir eylem olmadığı halde mahalle aralarına girerek gaz bombası sıktığını belirtti. Aydın, torununun keyfi bir şekilde vurulduğunu ve bu duruma sessiz kalmayacaklarını söyledi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

YPG'li Kolanç'ın cenazesi son yolculuğuna uğurlandı

SONRAKİ HABER

Hüda-Par üyelerinden silahlı ve demir çubuklu saldırı: 4 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...