15 Mayıs 2015 10:29

AKP'li belediye 24 yıl sonra Kürtleri hatırladı

Erzurum'da Kürtlerin yoğun olduğu ve belediyenin şimdiye kadar hizmet götürmediği Mahallebaşı Semti'nde seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte 24 yıl önce yapılan kaldırım taşları ve alt yapıyı yenileme çalışmasının başlatılması halkın tepkisine neden oldu.

Paylaş

Erzurum'da merkez Yakutiye ilçesine bağlı Mahallebaşı Semti'nde 24 yıl önce yapılan alt yapı sistemi ile kaldırımlara döşenen parke taşları yıllardır kırılıp dökülmesine rağmen şimdiye kadar hiç onarılmadı.

AKP'li Büyükşehir Belediyesi, seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte mahalleden oy almak için çalışmalara başladı. Belediyeye bağlı araçlar sabah saatlerinden itibaren eski parke ve kaldırım taşlarını kaldırıp yerine yenilerini döşüyor. Tahrip olan alt yapı sistemi ise tamir ediliyor. Mahalle sakinleri ve esnaf ise, AKP'nin Kürtlerin oylarını almak için göz boyama çalışmaları yaptığını söylüyor. 

Mahalle sakinlerinden Baran Deniz adlı yurttaş, AKP'nin yıllardır hizmet yapmadığını belirterek, seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte Kürt halkının gözünü boyama amaçlı bu çalışmalarını yapıldığını söyledi. Deniz, "Bu kaldırımlar 1991 yılında yapıldı. Bugüne kadar hiçbir kazma bile vurulmadı. Seçimler yaklaştığı için AKP oy toplamak adına böyle bir şey yapıyor. Bunlar daha önceden niye yapılmadı? Bunlar sadece AKP'nin Kürt halkından oy toplamak için yaptığı bir seçim propagandasıdır. Bunlara artık karnımız tok. Kime oylarımızı vereceğimizi biliyoruz. Kürt halkını gözünü boyamak için böyle yapıyorlar. Bu oyunlarına kanmayacağız artık" diyerek tepki gösterdi. (Erzurum/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Amed Anadili ve Çocuk Festivali başlıyor

SONRAKİ HABER

İkinci Şırnak Cumhuriyeti dönemi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...