15 Mayıs 2015 08:35

Birleşik Metal-İş'ten Renault işçilerine çağrı: Sendikamıza katılın...

Birleşik Metal-İş Genel Sekreteri Selçuk Göktaş, Renault işçilerini sendikalarına katılmaya ve kendi şubelerini kurarak kendi temsilcilerini seçmeye çağırdı.

Paylaş

Renault’da başlayan iş bırakma eylemini selamladıklarını ve işçilerin yanında olduklarını belirten Birleşik Metal-İş Genel Sekreteri Selçuk Göktaş, Renault işçilerin istifa etmeye başladığı Türk Metal’in sendika değil, işçilerin mücadelesini engellemek için patronlar tarafından kurulmuş bir yapı olduğunu söyledi.

Türk Metal’in Birleşik Metal-İş’e yönelik “Sözleşmede fark yaratamadılar, Yüksek Hakem Kurulu’nun kararından sonra işçilerin kayıp yaşamasına neden oldular” suçlamalarına da yanıt veren Göktaş, “13 işletmemizde en düşük zam yüzde 13’tür. Yüzde 20’ye varan zam oranları aldık ve 2 yıllık sözleşme imzaladık. Fark oluşturulamaz bir şey yapılamaz yalandır. Örneğin örgütlü olduğumuz Schnieder bir Fransız firmasıdır. Renault da bir Fransız firmasıdır. Schnieder’de yüzde 20 zam alındı, iki yıllık sözleşme imzalandı. Biz bunu gerçekleştirebiliyorsak Renault işçisi de bunu yapabilir. Ama Türk Metal ile bunu yapması mümkün değildir” dedi.

Türk Metal üyesi işçilerin bunu gördüğü için istifaya yöneldiğine dikkat çeken Göktaş, işçilerin yıllarca oyalandığını, kendi temsilcisini seçemediğini, kendi sözleşmesinde söz hakkı sahibi olamadığını dile getirdi. Sendikalarının tüzük ve yönetmelikleriyle temsilci ve delege seçimlerinin, merkez kurulların seçiminin güvence altında olduğuna dikkat çeken Göktaş, şu çağrıda bulundu: “Bugünkü gelinen noktada Renault işçileri Birleşik Metal-İş Sendikası ile kucaklaşmalıdır. Kendilerine ait bir Renault şubesi kurma sözü de veriyoruz. Sendikamıza katılıp kendi temsilcilerini özgürce seçsinler, sözleşmede özgürce söz söyleme hakları olsun, kendi şubelerini ve kendi kararlarını oluştursunlar.” (İstanbul/EVRENSEL)

Renault işçileri üretimi durdurup direnişe başladı

ÖNCEKİ HABER

Blues Efsanesi B. B. King hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Soma'da maden sahasında korkutan yangın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...