14 Mayıs 2015 17:52

Beşiktaş, şampiyonluk fırsatlarını bir bir tepiyor

Süper Lig'in 31. haftasında, şampiyonluk mücadelesi veren Beşiktaş, Manisa deplasmanında 1-1'lik skorla 1 puana razı oldu.

Paylaş

Süper Lig'in 31. haftasında, şampiyonluk mücadelesi veren Beşiktaş, Manisa deplasmanında 1-1'lik skorla 1 puana razı oldu. Beşiktaş, geçen hafta Ankara'da oynadığı Gaziantepspor maçından da 1-1'lik skorla ayrılmıştı.

Manisa 19 Mayıs Stadı’nda oynanan ve hakem Bülent Yıldırım'ın düdük çaldığı maçta Akhisar Belediyespor, 14. dakikada Mehmet Akyüz'ün golüyle öne geçerken, 54. dakikada Beşiktaş'tan Demba Ba attığı golle maça beraberliği getirdi.

Bu sonuçla, Fenerbahçe'nin berabere kaldığı haftada Beşiktaş, Manisa'da çok önemli 2 puan bırakarak yakaladığı fırsatı değerlendirememiş oldu. Beşiktaş, 66 puanda kalırken, ev sahibi Akhisar Belediyespor ise 35 puanla 12. sıraya yükseldi.

BİLİÇ: HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIK
Maç sonu düzenlenen basın toplantısında konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, “Hayal kırıklığına uğradık. Ama adil bir sonuç oldu. Akhisarspor puan almayı hak etti. Oyuna iyi başladık fakat bir gol yedik. Golü yedikten sonra sanki maçın bitimine 5 dakika varmış gibi çok gergin bir şekilde hareket etmeye başladık. İyi pas yapamadık. Bunu kabul etmemiz gerekiyor. Kazanmayı hak edecek bir oyun oynamadık. Sezonun genelinde oynadığımız oyunu oynayamadık. Önemli noktalardan biri de şu; psikolojik olarak hazır değildik. İyi bir şekilde hazırlanmamıştık, bunu gördük. Çünkü sezonun bu döneminde çok önemli iki maçta üst üste puan kayıpları yaptık. Her şey elimizdeyken bu fırsatları kullanamadık. Bu da zihinsel hazırlığımızın yeterli olmadığını gösteriyor. Bu noktada da bütün sorumluluk teknik direktör olarak bana ait. Demek ki, şampiyonluk yarışını kovalamak, şampiyon olmak için gerekli zihinsel gücü ortaya koyamadık.” dedi.

3. dakikada Güray Vural’ın düşürülmesiyle kazanılan serbest atışta topun başına Bilal Kısa geçti. Bilal Kısa’nın, ceza sahasının sağ çaprazından serbest atışta kaleci Günay Güvenç topu yumruklayarak uzaklaştırdı.
8. dakikada Beşiktaş’tan Motta’nın kafayla verdiği geri pası kısa düşünce top araya giren Güray Vural’ın aşırtama bir vuruşla kaleye göndermeye çalıştığı top, kaleci Günay Güvenç’in göğsünden döndü.
14. dakikada ev sahibi Akhisar Belediyespor, konuk ekip Beşiktaş karşısında öne geçti. Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunu Bilal Kısa, Güray Vural ile paslaşarak kullandı. Topla tekrar buluşan Bilal Kısa havadan ara pasını altıpas içerisinde bulunan Mehmet Akyüz'e gönderdi. Mehmet Akyüz'ün kafa vuruşunda top kaleci Günay Güvenç'in solundan ağlarla buluştu. 1-0
21. dakikada gelişen Akhisarspor atağından soldan ceza sahasına giren LuaLua çalım geçmek isterken defansa çarpan top Bilal Kısa’nın önünde kaldı. Bilal Kısa’nın ceza sahası dışarısında kaleyi karşıdan gören noktadan attığı sert şutta, top kale direğinin yanından az farkla auta gitti.
45. dakikada Beşiktaş’dan Atiba’nın ceza sahası dışarısından sert şutu defansa çarparak kornere gitti.

İlk yarının uzatma dakikalarında ani gelişen Akhisar atağında soldan ceza sahasına giren Mehmet Akyüz vurmak için geç kalınca savunma araya girerek önemli bir pozisyonda gole izin vermedi.

Geri kalan dakikalarda başka gol sesi çıkmadı ve ilk 45 dakikayı Akhisar Belediyespor, Beşiktaş karşısında 1-0 önde tamamladı.

50. dakika Akhisar Belediyespor’dan LuaLua’nın ceza sahası içerisinde sağ çaprazdan yaptığı sert şut yan ağlarda kaldı.

54. dakikada konuk ekip Beşiktaş maçta eşitliği sağladı. Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Sosa geçti. Sosa'nın ortasına ön direkte iyi yükselen Demba Ba'nın kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Oğuz Dağlaroğlu'nun sağından ağlarla buluştu: 1-1.

56. dakikada Gökhan Töre’nin pasında ceza sanası dışarısında topla buluşan Sosa’nın sert şutunda top direğin üzerinden auta gitti.

59. dakikada ve sahibi Akhisar ikinci gole çok yaklaştı. Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunu Güray Vural, Bilal Kısa ile paslaşarak kullandı. Bilal Kısa hiç bekletmeden ortasını ön direkte bulunan Bruno Rosa’ya yaptı. Bruno Rosa’nın kafa vuruşu az farkla yandan dışarı çıktı.

68. dakikada Bilal Kısa’nın direnleme pasında sağdan ceza sahasına giren Mehmet Akyüz’ün sert şutunu kaleci Günay Güvenç güçlükle kornere gönderdi.

69. dakikada Gökhan Töre’nin pasında ceza sahası dışarısında topla buluşan Sosa’nın yerden sert şutunda kaleci Oğuz Dağlaroğlu yatarak topa sahip oldu.

89. dakikada soldan ceza sahasına giren Tolga Ünlü’nün sert şutunda kaleci Günay Güvenç iki hamlede topa sahip oldu.

90. dakika Demba Ba’nın pasında ceza sahasının sağ çaprazında topla buluşan Mustafa Pektemek’in sert şutunda meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.

Geri kalan dakikalarda başka gol olmadı ve 90 dakika 1-1 eşitlikle bitti. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kürt Kültür Günleri: Kürtçenin gelişmesi Kürtlere bağlı

SONRAKİ HABER

Kadınlar birçok ilde, Ferînaz için sokağa çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...