14 Mayıs 2015 15:44

Tiyatro Oyuncuları Meslek Birliği, Üzümcü'nün ihraç istemini kınadı

Paylaş

Sanatçı Levent Üzümcü'nün İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu'ndan ihraç edilmek istenmesine Tiyatro Oyuncu Meslek Birliği'nden (TOMEB) tepki geldi.
Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Tiyatro Oyuncuları Meslek Birliği, Oyuncu Levent Üzümcü'nün Gezi Direnişi ile ilgili paylaşımlarından dolayı ihraç edilmek istenmesini kınadı. Üzümcü'ye yönelik geliştirilen tutumun salt bir ihraç istemi olmadığına, bununla gözdağı verilmek istendiğine dikkat çekilen TOMEB açıklamasında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu'nun Sadri Alışık Ödülleri esnasında Üzümcü'ye gösterdiği duyarlı tavrı sürdürmesi istendi.
Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a da seslenen TOMEB, sanatçı olmanın muhalif olmak demek olduğunu hatırlatarak, "Bir resmi kurumun memuru sayılmak, düşünceden yoksun olmak demek değildir ve düşünceleri dile getirmek her insanın hakkıdır. Kaldı ki Sayın Üzümcü ülkemizdeki aydınların büyük çoğunluğunun basında ve her yerde dile getirdiği gerçeklerin ötesine geçmemiştir" değerlendirmesinde bulundu. TOMEB, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne "Demokrasiye olan inancınızı gösterin" çağrısında bulundu. (Ankara/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Binlerce kadın oy kullanamıyor

SONRAKİ HABER

Askerler, HDP'li vekili Rojava sınırında darp etmeye çalıştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...