14 Mayıs 2015 12:39

Sarıyer Belediyesi işçileri iş bıraktı

Sarıyer Belediyesinde çalışan taşeron park ve bahçe işçileri, yapılan yeni ihale, ekonomik ve sosyal haklarını gasbettiği için iş bıraktı.

Paylaş

Sarıyer Belediyesinde çalışan taşeron park ve bahçe işçileri, yapılan yeni ihale, ekonomik ve sosyal haklarını gasbettiği için iş bıraktı.

Sarıyer Belediyesinde taşeron olarak çalışan işçiler talepleri yerine getirilene kadar iş başı yapmayacaklarını açıkladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Taşeron işçilik kalkacak” sözlerini hatırlatan taşeron işçiler, belediye ile görüştüklerini “Taşeronu kaldırın, işçiyle masaya oturun” önerilerine karşılık Belediye Başkan Yardımcısının “Bunları kim işe aldı” tepkisiyle karşılaştıklarını söyledi. 

Evrensel’e konuşan işçiler, işçi komitesi olarak Belediye ve KİRİŞ İnşaat adlı taşeron firmayla yapılan görüşmeleri anlattı. Toplantıda bu yıl için yüzde 15 zam, her yıl 750 TL yakacak yardımı, Kurban ve Ramazan Bayramlarında gıda yardımı, en az 5 parkla sorumlu işçiler için konteyner, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde kadın işçilere izin ve yaz-kış koşullarına uygun çalışma kıyafeti talep ettiklerini anlatan işçiler “Çok fazla şey istiyorsunuz. Sadece yaz ve kış koşullarına uygun kıyafet verebiliriz” cevabı aldıklarını söyledi. “Biz kendi kıyafetlerimizle çalışıyoruz. Belediye bize sadece isminin yazılı olduğu yelekler veriyor” diyen işçiler şunları ifade etti: “5 yıldır çalışan arkadaşlarımız izin kullanamıyor. Sigortalarımız asgari ücret üzerinden yatıyor. Tatillerde çalışan arkadaşlarımız ücretlerini alamıyor. Artık yeter, taleplerimiz karşılanana kadar iş başı yapmayacağız. Biz hakkımızı istiyoruz.” 

Taşeron İşçisi Filiz Demir de “Yıllarca asgari ücretin altında çalıştık. Ne yemek ne de yol ücreti alabildik. Geçtiğimiz yıl CHP İstanbul il binasını işgal ederek haklarımızı kazandık. Bugün geldiğimiz noktada yeni ihale ile taşeron firma bizi oynatıyor. Belediye 7 aydır sigortamı ödemiyor” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

OSTİM’de beraat istemine tepki

SONRAKİ HABER

Mimarlar Hasankeyf için sicil vermeyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa