14 Mayıs 2015 12:29

Cezası onanırsa 7 aylık bebeğiyle cezaevine girecek

Paylaş

İstanbul 11’inci  Ağır Ceza Mahkemesinde ‘Yasa dışı silahlı terör örgütü propagandası yapmak ve örgüt üyesi’  olduğu iddiasıyla 2013 yılında 9 yıl hapis cezasına çarptırılan Yeliz Esmek Toy, Yargıtayın kararı onaması halinde 7 aylık kızı İdil Berkin’le birlikte cezaevine girecek.

Doğan Haber Ajansından Ferit Demir’in haberine göre,  Toy’u yargılayan mahkemenin başkanı Gülen Cemaatine yönelik operasyonlarda tutuklanan polisler ve Samanyolu Medya Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın reddihakim talebini kabul etmesinin ardından ‘örgüt üyeliği’ iddiasıyla tutuklanan hakim Metin Özçelik. Mahkemenin  savcısı ise 17-25 aralık yolsuzluk operasyonlarını yürüten ve geçtiğimiz günlerde HSYK tarafından meslekten ihraç edilen Savcı Celal Kara. 

Hakim ve savcı hakkındaki gelişmelere dikkat çeken Yeliz Esmek Toy, “Yeniden yargılama istiyorum. Hukuksuzluk yaptıkları hukuksuz karar verdikleri belli olan hakim ve savcının verdiği kararlar ne kadar yasal, ne kadar vicdani?” dedi. 4 Kasım 2010 yılında Kocaeli’de düzenlenen DHKP-C operasyonunda 17 kişiyle birlikte gözaltına alınan Toy, dönemin özel yetkili mahkemesi olan İstanbul 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 2 yıl önce Dersim’e yerleşen Toy, “Küçük çocuğum demir parmaklıklar arasında büyümesin. Bize yeniden yargılanma hakkı verilmeli. Zaten aynı mahkemenin verdiği birçok karar bozuldu” diye konuştu. (DERSİM)

 

ÖNCEKİ HABER

İzmir’de LGBTİ Çalışma Grubu kuruldu

SONRAKİ HABER

OSTİM’de beraat istemine tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...