06 Ağustos 2011 09:14

Zaman Gazetesinden komutanlara büyük tüyo

TSK’ya 4 tavsiyede bulunan Zaman yazarı İhsan Dağı ordu personelinin mutlaka okuması gereken 2 gazeteyi de sıraladı. İşte “Türkiye’ye yeni ordu gerek” diyen İhsan Dağı komutanlara, ‘siyaseti unutun’, ‘iyi asker olun’, ‘profesyonelleşin’, ‘kendi hükümetinize komplolar kurmayın’ gibi tavsiyeler ve

Zaman Gazetesinden komutanlara büyük tüyo
Paylaş

TSK’ya 4 tavsiyede bulunan Zaman yazarı İhsan Dağı ordu personelinin mutlaka okuması gereken 2 gazeteyi de sıraladı. İşte “Türkiye’ye yeni ordu gerek” diyen İhsan Dağı komutanlara, ‘siyaseti unutun’, ‘iyi asker olun’, ‘profesyonelleşin’, ‘kendi hükümetinize komplolar kurmayın’ gibi tavsiyeler verdi.

İhsan Dağı’nın yeni komuta kademesine ve tüm asker erbabına sıraladığı tavsiyeler şöyle;

“BİRİNCİ TAVSİYEM, ‘siyaseti unutun’: Hükümetlerin kimliği, ideolojisi, politikaları sizi ilgilendirmez. Bağlı ve sorumlu olduğunuz kendi hükümetinize komplolar kurmaya kalkmayın. Ne ülke sizin ne de ordu.

İKİNCİ TAVSİYEM, ‘profesyonelleşin’:  ‘İyi asker’ olun, mesleğinize saygı gösterin. Askerliği en iyi bilene, en iyi yapana iltifat edin, siyasi nutuklar atana değil. (...) İşinize odaklanın, ‘ordunun reform’u konusuna kafa yorun biraz; örgütlenme modeli, teknolojik donanımı, meslek ahlakı ve zihniyetini dert edin, araştırın, iyileştirin.

ÜÇÜNCÜ TAVSİYEM ‘belli bir ideolojinin değil, halkın askeri olun: İdeolojik dogmatizm sadece gerçeği görmenizi engellemez, sizi siyasete de çeker. İdeolojik bir taraf olursanız, üniformanızı ve silahınızı bu ideolojik taraf lehine kullanmaya meylederseniz sizin ideolojinizi paylaşmayan halkın diğer kesimlerini karşınıza almış olursunuz. Ha, ‘halk tabii ki bizim ideolojimizi paylaşacak’ diyorsanız hâlâ, söylenecek söz yok. Bugünlere neden ve nasıl geldiğimizi anlamamışsınız demektir.

DÖRDÜNCÜ VE SON TAVSİYEM: ‘Zaman ve Taraf gibi gazeteleri okuyun’. Hem ‘yeni Türkiye’yi daha iyi anlarsınız hem de ‘nasıl bir ordu’ sorusunun çağa uygun, demokrasiye duyarlı ve halkın hissiyatını yansıtan cevaplarını bu gazetelerin haber ve yorumlarında bulursunuz...” (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Atlıkarınca, Montreal’de

SONRAKİ HABER

Urfa’daki kadın örgütleri: Önce zihniyet değişmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa