14 Mayıs 2015 10:49

Kırşehir'de HDP mitingi sonrası olaylar çıktı

HDP'nin seçim mitingi yaptığı Kırşehir'de, emniyetin ülkücü grupların provokasyon amaçlı miting alanı yakınında toplanmasını engellememesi nedeniyle miting sonrasında olaylar başladı.

Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın katılımı ile Kırşehir'de Cacabey Meydanı'nda yapılan miting sonrasında ülkücü gurupların saldırısı üzerine olaylar başladı. Demirtaş'ın konuşmasını bitirip sahneden inmesinin ardından meydanın yakınlarında toplanan yaklaşık 200 kişilik ülkücü gurup, mitinge katılanları taşlamaya başladı. 

HDP'lilerin atılan taşlara karşılık vermesi üzerine ise olaylar çıktı. Ülkücü guruplar olay yerinden geri çekilip, başka yerlerde toplanmaya başlarken, HDP'liler ise alana çıkan yolları tuttu. Çıkan olaylarda polisler ise özellikle HDP'lilere tazyikli su ve gaz bombaları ile müdahale etti. 

Miting boyunca ülkücü gurupların bütün kışkırtmalarına rağmen olayların çıkmaması için çaba gösteren HDP'liler, saldırı ile birlikte çatışmaya dahil oldu. Bu arada HDP'li yetkililerin bütün ısrarlarına rağmen, emniyet yetkilileri, 'demokratik haklarıdır' diyerek gurubu alandan uzaklaştırmaması da çatışmaya neden oldu. 

Bir süre sonra HDP'li gurup alanı kontrolü olarak boşaltmaya başladı. HDP'lilerin karşılığı ile geri çekilen ve farklı noktalarda toplanan ülkücü grup ise "Alparslan Türkeş'in askerleriyiz" sloganları ile şehrin ara sokaklarında bekleyişlerini sürdürüyor. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Koç Üniversiteliler Dayanışması taleplerini rektörlüğe iletti

SONRAKİ HABER

HDP’liler erzakla oy isteyen AKP'lileri yakaladı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...