14 Mayıs 2015 08:28

Suriye’ye 'mühimmat yüklü TIR'lar gönderildi' iddiası

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, geçtiğimiz 6 Mayıs günü Urfa İl Emniyet Müdürlüğü'nün bahçesinde görülen ve içlerinde mühimmat bulunduğu ileri sürülen 3 TIR'ın, Suriye'ye gönderildiği yönündeki iddiaları İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk'e sordu.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, geçtiğimiz 6 Mayıs günü akşam saatlerinde Urfa İl Emniyet Müdürlüğü'nün bahçesinde görülen 3 adet TIR'ın, Akçakale Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye doğru yola çıktığı iddialarını Meclis gündemine getirdi. İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk tarafından cevaplandırılması talebiyle verdiği soru önergesinde CHP'li Tanal, bu TIR'ların MİT'e ait olduğu ve içlerinde silah mühimmatı olduğu, Suriye'deki muhaliflere taşındığı gibi iddialarının doğru olup olmadığını sordu.

Meclis'e sunduğu önergesinde "Bu TIR'ların yanında kuş uçurtulmadığı, söz konusu TIR'ların ön ve arka plakalarının farklı olduğu, bu TIR'lardan birisinin ön plakasının 06 BF 6634 arka plakasının ise 06 VKP 49 olduğu ve 7 Mayıs 2015 tarihinde 06.30 saatlerinde Akçakale Sınır Kapısı'na Suriye'ye doğru yola çıktığı" yönünde iddialar olduğuna da dikkat çeken Tanal, Bakan Öztürk'e şu soruları yöneltti:

* 6 Mayıs 2015 tarihi akşam saatlerinde Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü'nün bahçesinde bulunan 3 adet TIR'ın içinde ne bulunmaktadır?

* Bu TIR'ların ön plakaları ile arka plakaları neden farklıdır?

* Bu TIR'lardan birisinin arka plakası 06 VKP 49 iken ön plakası neden 06 BF 6634 dür?

* Ön plakası ve arka plakası birbirinden farklı olan bu TIR'ların 7 Mayıs 2015 tarihi saat 06.30 civarında Akçakale Sınır Kapısı istikametine doğru gitmesinin sebepleri nelerdir? 

* Bu TIR'lar Suriye'ye mi gitmektedir? Kimlere ne tür malzemeler götürülmektedir? Bu TIR'lar Milli İstihbarat Teşkilatı'na mı aittir?

* İçlerinde silah vs. gibi mühimmat mı bulunmaktadır? Bu TIR'ların etrafına kimsenin yaklaştırılmamasının ve sıkı korunmasının sebepleri nelerdir?" (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Baro Başkan Yardımcısı'na Erdoğan dayağı!

SONRAKİ HABER

DTK'den Kürt Dil Bayramı yürüyüşüne katılım çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...