14 Mayıs 2015 07:30

Tekstil işçileri: Bu kez HDP'ye oy vereceğiz

Paylaş

İzmir Çiğli'de tekstil fabrikalarında çalışan işçiler, geçmiş dönemlerde CHP'ye oy verdiklerini ancak, bu seçimlerde HDP'yi desteklediklerini ifade ederek, "Önceden CHP'ye oy veriyorduk. Bu seçimlerde HDP'ye oy vereceğiz" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), İzmir'de seçim çalışmaları hızlandırırken, seçim çalışmaları kapsamında tekstil işçileri ile bir araya gelen HDP'li adaylar yoğun ilgi gördü. İzmir Çiğli'de tekstil fabrikalarında çalışan işçiler, geçmiş dönemlerde CHP'ye oy verdiklerini ancak, bu seçimlerde HDP'yi desteklediklerini ifade ederek, "Bu seçimde oylar HDP'ye" dedi. 

Tekstil işçisi Rıza Taş, HDP'nin yıllardır emekçilerin ve solcuların beklediği parti olduğunu belirterek, "Ailemizde 5 oyumuz var. 3'ü HDP'ye 2'si CHP'ye diye paylaştırdık. HDP'nin mecliste olması bizim için çok önemli. Biz, beklediğimiz partinin HDP olduğuna inanıyoruz" dedi. 

Çevresinde MHP'li olan ve HDP'ye sempati duyan çok sayıda yakınının bulunduğunu ifade eden Taş, "Özlenen sol parti, emekçilerin partisi HDP'dir. MHP'li yakınlarımız bile, Demirtaş'ı göstererek, 'ne güzel konuşuyor' diyor. Demirtaş'ın sempatik siyaseti ile, Erdoğan'ın agresif siyasetine karşı biz oyumuzu HDP'ye vereceğiz" diye konuştu. 

'CHP ÜYESİYİM AMA OYUM HDP'YE'

Tekstil işçisi Birgül Kazan ise, kendisinin CHP üyesi olduğunu belirterek, "Ben ve ailem CHP'liyiz ancak bu seçimlerde HDP'ye oy vereceğim. Bizlerin sesini ancak HDP meclise iletebilir" dedi. Emekçilerin sigortasız çalıştığını ve özellikle tekstil işçilerinin sendikasız çalıştırıldığını belirten Kazan, herkesin bu seçimlerde HDP'ye şans vermesi ve HDP'yi meclise taşıması gerektiğini söyledi. 

'PARTİ OLARAK GİRMEK CESARET GÖSTERGESİ, DESTEKLEYECEĞİZ'

Orhan Şentürk isimli tekstil işçisi de, işçilerin ve emekçilerin sorunlarının çok olduğunu, hiçbir partinin kendileri ile ilgilenmediğini ancak HDP'nin fabrikalara kadar giderek adaylarını tanıtmasının çok önemli olduğunu belirtti. Şentürk, "Oyumu bu kez HDP'ye vereceğim. HDP'nin parti olarak seçimlere girmesi büyük bir cesaret göstergesidir. Bizler de oy vererek bu cesareti desteklemeliyiz. Seçimler bizim için taleplerimizin meclise taşınması açısından bir araç. Biz de bu seçimleri böyle değerlendiriyoruz. Amacımız HDP ile birlikte işçilerin taleplerini de meclise taşımak" dedi. (İzmir/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Bayık: HDP'nin barajı aşması Avrupa'dan gelecek oylara bağlı

SONRAKİ HABER

AKP’Lİ belediye başkanından tehdit: Oy yoksa su da yok hizmet de!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...