06 Ağustos 2011 09:12

‘Bay Wikileaks’ sorularınızı yanıtlıyor

YENİ Medya Düzeni Konferansı’nın ikincisi “Oyunda Kal” ana temasıyla 5 Ekim’de İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek. Bu yıl temel olarak; internetin bilginin demokratikleşme sürecine katkısı, eğlence ve iş dünyasında nasıl değişimler yarattığı tartışılacak.Yeni medyanın en sansasyone

‘Bay Wikileaks’ sorularınızı yanıtlıyor
Paylaş

YENİ Medya Düzeni Konferansı’nın ikincisi “Oyunda Kal” ana temasıyla 5 Ekim’de İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek. Bu yıl temel olarak; internetin bilginin demokratikleşme sürecine katkısı, eğlence ve iş dünyasında nasıl değişimler yarattığı tartışılacak.

Yeni medyanın en sansasyonel isimlerinden, yayınladığı belgelerle dünyayı sarsan WikiLeaks sitesinin kurucusu Julian Assange ve kullanıcı kaynaklı içerik, ücretsiz bilgi paylaşımı ve sosyal medya deyince akla ilk gelen isimlerden Wikipedia’nın kurucusu Jimmy Wales konferansın ana konuşmacıları.

JULIAN ASSANGE KONUŞUYOR!

Yayımladığı gizli belgelerle devletlerin ve şirketlerin şimşeklerini üzerine çeken, Julian Assange, Wikileaks projesiyle medya tekeli, devlet ve kurumların medya üzerindeki baskısı, sansür gibi konuları tüm dünyaya tekrar sorgulattı. Assange  Yeni Medya Düzeni Konferansı’na video konferans ile katılacak.

BİLGİYE ULAŞMAK HERKESİN HAKKI

Wikipedia’nın iki kurucusundan biri olan Jimmy Wales bunun yanında Wikipedia ve çeşitli wiki projelerini yöneten ve kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan Wikimedia Vakfı’nın da kurucusu. Wales, öncülüğünü üstlendiği Wikipedia ile dünyanın en büyük, en kapsamlı ve ücretsiz ansiklopedisini herkesin bilgi ve katkısıyla yarattı. Bu noktada bilgiyi alma-edinme alışkanlıklarımızı da bir hayli değiştirdi. Bu değişimin toplumsal yaşama katkısı da konferansın gündemlerinden biri.

YENİ MEDYA DÜZENİ KONFERANSI’NDA ELE ALINACAK KONULAR

Yeni Medya Düzeni 2010 katılımcıları; tabletlerin kültür tüketimine getirdiği farklılıkla yeni bir çağı başlattığını ve yakında bir yaşam biçimi halini alacağını, radyonun ve müzik paylaşımının geleceğini, dijital medyanın en önemli işlevinin demokrasiyi canlı tutmak olduğunu ve kurumların ve medyanın değişen dünyaya nasıl ayak uyduracağını, bu büyük devrimin ortasında fark yaratmanın nasıl mümkün olduğunu, internet fenomeni olmanın sırlarını işin duayenlerinden dinlediler. Bu yıl ise konferansın ana konuları: İnternetin bilgi ve iş dünyasında nasıl değişimler yaptığı, bilginin demokratikleşmesi, E-ticaret ve Sosyal medyanın gücü. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Aşkın en absürd hali sezonu açıyor

SONRAKİ HABER

Atlıkarınca, Montreal’de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...