13 Mayıs 2015 20:05

HDP Bartın binasına polis gözetiminde saldırı!

Bartın'da HDP'nin 'Sana termik santral yaptırmayacağız' pankartının asılı olduğu il binasına faşist bir grup saldırdı. Polisin seyrettiği saldırıda bina taşlandı, pankart indirildi.

Paylaş

Bartın'da HDP'nin "Sana termik santral yaptırmayacağız" pankartının asılı olduğu il binasına faşist bir grup saldırdı.

Polisin HDP il binası önünde beklediği sırada tekbir sesleriyle saldıran grup HDP tabelası ve "Sana termik santral yaptırmayacağız" pankartını indirdi, binayı taşladı.

HDP Bartın il örgütünün, sosyal medya üzerinden örgütlenen saldırıya dair Bartın Emniyeti'ni uyardığı ancak gerekli önlemin alınmadığı belirtildi.

Bartın HDP il örgütünün yaptığı açıklamada ülkede HDP'ye yönelik saldırı furyasının Bartın'ı da etkisi altına aldığı belirtilerek "Saldırılarla HDP’nin seçim çalışmalarını her alanda engellemeye, güçlenmesinin önü kesilmeye çalışılmaktadır. Bu saldırılar HDP’yi engellemeyecek, her saldırıya daha çok güçlenerek yanıt vereceğiz. Haklı ve onurlu mücadelemiz engellenemeyecektir. Barajları yıkarak ilerleyen HDP, saldırıları geri püskürterek seçimde kazanan olacaktır. HDP korkmuyor, korkutuyor. Hiçbir saldırı bizleri engelleyemeyecektir. Yakılanın, yıkılanın, tahrip edilenin yerine her defasında yenisini tekrar yapacağız. Bartın'da HDP İl binamıza yönelik saldırıyı şiddetle kınıyor, birleşe birleşe kazanacağımızı bir kere daha ilan ediyoruz. Halkımızın bu saldırıları ve bu saldırıyı kışkırtanları, saldırıya göz yumanları görerek HDP etrafında birleşmelerini istiyoruz. Gücümüz birliğimizdir." dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: Bize düşen patronların önünü açmak, mevzuata takılmayalım

SONRAKİ HABER

Babacan: Yargı alanındaki zayıf tablo devam ederse...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...