13 Mayıs 2015 17:11

Didim'de Soma anması

Aydın’ın Didim ilçesinde emekçiler, Demokrasi Platformu’nun çağrısıyla bir araya gelerek Soma’daki maden katliamında yaşamını yitiren 301 işçiyi andı.

Paylaş

Aydın’ın Didim ilçesinde emekçiler, Demokrasi Platformu’nun çağrısıyla bir araya gelerek Soma’daki maden katliamında yaşamını yitiren 301 işçiyi andı.

Kent meydanına yürüyen Didimliler, sık sık “Soma’nın katili AKP’nin şefleri”, “Hırsız katil AKP”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek” şeklinde sloganlar attı.

Eğitim Sen Temsilcisi Gülzade Bozkır,  Soma katliamını protesto ettikleri için haklarında dava açıldığını belirterek, “Soma’nın katilleri koltuklarında otururken katiller yargılansın diyen bizleri yargıladılar. Bugün burada oluğu gibi katillerden hesap soruluncaya kadar alanlara çıkmaya, öfkemizi haykırmaya devam edeceğiz” dedi.

Basın açıklamasını okuyan Sağlık Emekçileri Sendikası SES temsilcisi Bülent Akın ise şunları belirtti: “Soma’yı unutmadığımızı, unutturmayacağımızı, bu işin takipçisi olacağımızı göstermek için bir kez daha alanlardayız.Bizler tüm işçi sınıfını, emekçileri ve emek dostlarını, Soma’daki işçi kardeşlerimiz için, güvenceli iş ve insanca yaşam hakkımız için yapacağımız etkinliklerde yanımızda olmaya çağırıyoruz. Yüzyılın en büyük iş faciasını, 301 canımızı unutturmamak için 16 Mayıs’ta Soma’da olacağız.  Yüreği insandan yana atan herkesi, tüm emek dostlarını, siyasi partileri, demokratik kitle örgütlerini ve halkımızı bu mücadelemizde birlikte olmaya davet ediyoruz. Yüreğimiz Soma’da! Öfkemiz Sokakta! Kaza Değil, Kader Değil Katliam! Unutmayacağız, Unutturmayacağız, Affetmeyeceğiz!” dedi. (Didim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gençlik İsterse

SONRAKİ HABER

Haydi! Gençliğin Kitle Örgütlerini Güçlendirmeye!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...