13 Mayıs 2015 16:57

HDP Der Gibi Gibi

“yeter çektiğimiz, insaf et gayri… 40 yılda bir gelir HDP gibisi.. Sanki biraz naz ediyorsun ama... Senin de Demirtaş'ta gönlün var gibi gibi...”

Paylaş

Hasan ÖZMEN
Dokuz Eylül Üniversitesi
İzmir

Barış Manço'nun "Gibi Gibi" şarkısını hepimiz bir yerlerde dinlemişizdir. Mehmet Erdem'in harika yorumuyla bizim aramızda da en sevilen şarkılardan biri oldu. Heran, herhangi bir mekanda duyabiliriz; duyunca mutlulukla eşlik ederiz. Arkadaşımla bir kafede oturup, bir şeyler içip ülke ve seçimler hakkında konuşuyorduk. Konu HDP'ye gelmişti. Ben arkadaşıma HDP'yi anlatıyordum. O da katılmadığı yanlarını söylüyordu .
Oyunun renginin belirsiz olduğunu söylediği sırada aniden ''Gibi Gibi'' çalmaya
başladı. Bir anlık sessizlikten sonra ben arkadaşıma ''biraz naz ediyorsun ama, senin de gönlün HDP der gibi gibi'' dememle arkadaşım gülmeye başladı. Bunun üstüne söz söylenmez, oyum HDP'ye lafı çıkıverdi ağzından. Sadece benim arkadaşım değil, gençliğin genelinde de gönlü HDP diyen çokça kişi olduğunu düşünüyorum. Seçimlerin en çok tartışılan konusu barajdır herhalde daha doğrusu HDP'nin  yüzde on barajını geçip geçemeyeceğidir. HDP seçim bildirgesini açıkladı.Oldukça geniş kapsamlıydı. İşçilerden, yoksulara, LGTİ'lerden, farklı inanç kesimlerine, öğrencilere kadar herkesi kucaklıyordu.
Tek adam olma rüyası gören Erdoğan, gittiği her yerde başkanlık sistemini anlatıyor. Anlaşılan başkanlık koltuğu için sabrı kalmamış. Selahattin Demirtaş'ın da "Seni başkan yap- tır- ma- ya- ca- ğız"
çıkışı anlaşılan uzun adamın sinirlerini bozmuş. Zira sırf konuşmak için ülke tarihinde görülmedik şeyer yaptı. Bunlar arasında her hafta saraya muhtarları çağırıp onlara başkanlık sistemini anlatmak da vard..Yetmedi meydanlara çıkıp 400 vekil istedi. Hangi partiye istediğini anlamasını da artık bize bıraktı tarafsız başkan adayı. Başkan adayı diyorum çünkü HDP barajı geçince ömür boyu başkan adayı olarak kalıacak. Sarayın ve hükümetin uykusunu kaçıran, dengesini bozan başka bir şey ise HDP'nin asgari ücretin 1800 TL demesi. Uzun adam ve AKP çok rahatsız oldu. Zira Erdoğan'a göre işçiler zaten ayak takımı. Fıtratında ölüm olan, insanca yaşam hakkı olmayan, mitinglerde nankörlük yapan kimselerdir. 1800 tl deyince kaynak nerede diye sordular haliyle.
 Saray yaparken, gemicik alırken, milyon dolarlık makam aracına binerken, 700 bin liralık saat takarken kaynak sormayı akıl edemediler herhalde. Kaynak saraya mı düştü dağa mı kaçtı?HDP'nin seçim beyannamesini bizlere önerdiklerini okuyup karar verelim. Yani demem o ki gençler; “yeter çektiğimiz, insaf et gayri… 40 yılda bir gelir HDP gibisi.. Sanki biraz naz ediyorsun ama... Senin de Demirtaş'ta gönlün var gibi gibi...”

 

ÖNCEKİ HABER

3, 2, 1... BOM!

SONRAKİ HABER

Kayseri'de Soma yürüyüşü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...