13 Mayıs 2015 14:47

KOÜ öğrencileri: Soma'da gerçekleştirilen katliamın hesabını soracağız

Paylaş

Soma'da 301 işçinin yaşamını yitirdiği facianın ardından 1 yıl geçmesine ilişkin Kocaeli Üniversitesi öğrencileri anma yürüyüşü gerçekleştirdiler. İletişim Fakültesi önünden Sosyal Tesislere yürüyen öğrenciler “Soma'nın hesabı sorulacak" ve "Soma'nın katili AKP hükümeti" “Soma’yı unutma unutturma” sloganları attılar. Sosyal Tesisler önüne gelen öğrenciler burada hayatını kaybeden işçiler için saygı duruşu gerçekleştirdiler. Saygı duruşunun ardından basın açıklaması Mizgin Dağ tarafından okundu.

KAZA DEĞİL KATLİAM VURGUSU

Dağ,  Soma’da gerçekleştirilen maden faciasını kaza olarak değil de katliam olarak değerlendirerek sözlerine şu şekilde devam ederek; “Emeğin sömürüldüğü ve insanların katledildiği coğrafyamızda bizlere düşen kapitalizmle mücadeledir ve yeniyi var edip yaratmaktır. Holdinglerin, şirketlerin karına kar katmak amacıyla çalışma koşullarını ve iş güvenliğini bir kenara bırakarak işçileri daha fazla üretmeye zorlamaları kaderden öte ölümün yaklaştığı gerçeğini gösteriyordu. Soma'da gerçekleştirilen katliamın hesabını soracağız"  ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından serbest kürsü kuran öğrenciler konuşmalarını yaparak eylemi sonlandırdılar.(Kocaeli/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

HDP vekil adayları emekçilerle buluştu.

SONRAKİ HABER

Soma katliamı Elazığ'da da lanetlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...