13 Mayıs 2015 14:41

HDP vekil adayları emekçilerle buluştu.

Paylaş

HDP milletvekili adayları Ertuğrul Kürkçü,  Eylem Baba Aktaş ve Zeki Gül, Çiğli’de tekstil işçileriyle buluştu ve Ata Sanayi esnaflarıyla bir araya geldi. Ziyarette Emek Partisi Çiğli İlçe Başkanı ve HDP Çiğli İlçe yöneticileri de yer aldı.

Çiğli Organize’de yer alan bir fason tekstil fabriasında işçilerle buluşan adaylar, çalışma koşulları asgari ücret ve iş güvenliği üzerine sohbet etti. Sigortasız işçi çalıştırmanın halen yaygın olduğunu dile getiren Dr. Zeki Gül, “Eskiden sigortasız çalıştırıldığınızda prim ve gün kaybınız oluyordu, şimdi ise bunların üstüne bir de gelir beyanına bağlı GSS zorunlu primi eklendi. Birçok işçi sigortasız çalıştırıldığı 1 yıl için 2500 lira borçlanıyor.”

HDP’nin emekçilerin ücretleri ve çalışma koşullarına ilişkin tavrının hem seçimden önce hem de seçim beyannamesinde sıklıkla belirtildiğini ifade eden vekiller, başta taşeron çalıştırılmanın önünün kesilmesi gerektiğini ve en düşük emekli maaşının ve asgari ücretin açlık sınırının üstünde olması gerektiğini belirttiler.

Ata Sanayi sitesinde esnafla bir araya gelen vekiller, ekonominin küçük esnaf ve emekçiler açısından bir dar boğaza geldiğini ifade ettiler. Birçok esnaf “İşler yeni değil, uzun zamandır bozuk.”  benzeri ifadelerle AKP Hükümeti ve ekonomi politikalarının geldiği noktayı izah etmeye çalışması dikkatlerden kaçmadı. Sıklıkla hükümetin dış politikasından rahatsızlık duyduğunu ifade eden esnaf, HDP’nin yeni dönem için, yeni bir umut olabileceğini de belirtti. (İzmir/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Selma Gürkan: AKP darbe yasalarına yaslanmaya devam ediyor

SONRAKİ HABER

KOÜ öğrencileri: Soma'da gerçekleştirilen katliamın hesabını soracağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...